fredag 22 april 2016

Andra syskonförsöket

Har verkligen fullt upp just nu, så bloggen ligger långt ner på prioriteringslistan just nu. Men tänkte ändå uppdatera den och er, vi är för närvarande mitt uppe i vårt andra syskonförsök med hormonstimulering. Pratade med läkaren tidigare i veckan och blodprovet sist visade på att jag hade fått ägglossning, så nu kör vi på detta fram till efter sommaren. Nu är det "bara" att vänta på ett bra ägg, bra spermie, en lyckad befruktning, ett embryo som utvecklas rätt och att det fäster rätt i livmodern, klarar sig genom cerklageoperation och stannar i livmodern så länge att barnet överlever en förlossning... Inte alls för mycket begärt va? 

Om ca två veckor vet vi hur detta försöktes gått. 

Och om bara några timmar är det åter min födelsedag, min tredje tillsammans med vår lilla tjej - en som tidigt gravid och två som mamma med henne i min famn. Vet inte riktigt vad jag tycker om att fylla år, tyvärr brukar dagen aldrig bli så särskilt lyckad och varje födelsedag bara påminner om att åren rusar förbi. Fördelen är att mannen åker iväg tidigt imorgon, så jag räknar med att helgen kommer "rinna ut i sanden" redan nu. 

3 kommentarer:

 1. Stort lycka till med detta syskonförsöket! Hoppas såklart att det går vägen!
  Förstår det som om ni ska försöka med den här metoden till efter sommaren om ni inte lyckas. Om det inte går vägen hur hade ni då tänkt gå viddare? Privat insim eller ivf? Eller kanske inte något ni har tänkt på än?!
  Önskar er stort lycka till i vilket fall! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Vår plan är att köra denna metoden åtminstone fram tills efter sommaren. Kanske blir det så att vi kombinerar denna behandling med att göra insemination i Danmark (som är mycket billigare när det är partnerns egna spermier). Jodå, vi har redan pratat och funderat kring hur vi ska gå vidare. Kommer det inte att lyckas på dessa försöken, blir det privat IVF då det inte är så mycket dyrare än insemination med stimulering. Speciellt inte när man tittar på chansen att det ska lyckas. Men hoppas så klart att slippa det, och att detta funkar.
   Kram

   Radera
 2. Det låter väldigt förnuftigt! Tack för ditt svar & stort stort lycka till!! ❤

  SvaraRadera