söndag 29 maj 2016

I chock

Varning för ett långt och invecklat inlägg. Och jag hoppas att ni som vet vem jag är, tar hänsyn till att detta inte är något som är det minsta offentligt än.

Som jag skrev tidigare i veckan (i onsdags) pratade jag med min läkare i Lund. Min mens uteblev som sagt efter senaste försöket, samtidigt som jag fick negativt resultat på graviditetstesterna jag gjorde på både TD och TD+5 dagar. Vi kom fram till att jag antagligen inte fick någon ägglossning under försöket denna gången, och så la vi upp en plan för ett nytt försök med dubbel dos Pergotime.

Men först en omgång Provera, för att få en blödning. Och innan jag börjar med Provera kuren skulle jag ta ett nytt graviditetstest. Så jag hämtade ut medicinerna och köpte ett 2-pack tester från apoteket hjärtat (dock aldrig använt deras förr).

Och här börjar cirkusen. Jag gjorde ett test i torsdags kväll när jag vaknade (nattvecka, så blir en del sömn på dagarna då), men glömde helt bort tiden då jag snabbt skulle upp och fixa en sak på vinden inför flytten. Men efter ca 20 minuter kom jag på det och sprang direkt till testet för att se resultatet. , Både jag och mannen fick en chock - ett ljust streck i testrutan hade uppdagat sig.

När jag stod där halvt paralyserad kom jag på att instruktionerna var lite strängar än många andra tester, så jag sprang snabbt och kollade igenom innehållsförteckning och de medföljande instruktionerna. Kunde snabbt se att testet INTE skulle avläsas efter 5 minuter, då det kunde vara missvisande. Så jag fick skjuta fram Proverastarten en dag, till i förrgår. Så efter att ha fått sovit lite på fredagsförmiddagen gjorde jag ett nytt test.

Men denna gången ställde jag en timmer för säkerhetsskull och såg till att läsa av testet efter redan ca 3,5 minut. Och samma sak, ett ljust streck i testrutan. Visste inte vad jag ska tro, vet bara att jag inte kunde/vågade börja med Provera under fredagen heller, utan det fick bli till att gå och köpa en förpackning digitala tester (och det var en jäkla tur att jag köpte ett 2-pack, för det första fungerade inte alls, utan var bara helt blankt. ).

Så i morse gjorde jag ännu ett (eller egentligen 2, för det första fungerade inte alls) och denna gången blev det som sagt med ett CB digitalt test. Även detta visade samma sak, nämligen att jag är gravid. Så tre dagar i rad har jag nu testat positivt, och jag kan fortfarande knappast fatta det. Känns som att jag är alldeles för skadad av alla tidigare försök att jag inte kan/vågar/vill tro på att det är sant. 


Testet från i fredags 27/5.
Det fungerande testet igår 28/5.
Antalet veckor enligt det digitala graviditetstestet stämmer dock inte alls överens med min senast menscykel. För testet säger att jag är "gravid 1-2 veckor", dvs att jag skulle vara i vecka 3-4 nu, men enligt senaste mensen skulle jag redan nu vara i vecka 8.

Allt känns helt overkligt och jag är just nu helt kluven till allt. Hjärtat hoppas och drömmer att det verkligen är sant och att det kommer gå hela vägen, Att vår lilla tjej ska bli storasyster och att Bella ska bli storasyster ännu en gång. Men hjärnan räknar kallt med att det här inte kommer att gå och att allt inte står rätt till, att jag inte är gravid (även om testerna säger det)... Oavsett vilket det är, är det bara för mig att ringa Lund igen nästa vecka, för att lägga upp en plan hur vi ska göra nu. 


Har nu på morgonen haft gammalt blod på toapappret när jag varit på toa, inget färskt blod och inga känningar av att mensen är på inkommande. Och jag vet från erfarenhet att blod inte alltid betyder att det är kört, blödde i flera veckor när jag väntade busfröet. Men kroppen går ändå in i inställningen att det är kört.  


Det har och är verkligen en lång och seg helg, men snart är det vardag igen och då blir det till att ringa läkaren för att få råd och svar. Kan dock konstatera att kroppen snabbt utvecklar rädslan vid varje toabesök och minsta lilla känning. Och att se blod på pappret är verkligen inte någon stämningshöjare. 

9 kommentarer:

 1. Vilken förvirring du måste känna! Grattis till plusset! Ibland kan ägglossning vara sen så oroa dig inte. Gammalt blod är aldrig någon fara! Hoppas att ulj går bra för er! Jag håller tummarna för er �� Kram Genus Longing

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, kunde inte alls ta in att testerna var korrekta. Utan tänkte att det måste vara fel på dem. Sant, och utan Ovitrelle är min ägglossning alltid väldigt osäker. Tyvärr är det dock inte bara gammalt blod längre.
   Kram

   Radera
 2. Alltså wow!! Ojoj vilken förvirring!! Men du är gravid!! Alltså så underbart roligt! Stort grattis till er! Blev så glad när jag läste det! Stor kram ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, väldigt förvirrande och chockande. Tyvärr verkar glädjen inte bli långvarig.
   Kram

   Radera
  2. Hur har det gått för dig vännen? Kram Genus Longing

   Radera
 3. Stort grattis! Hoppas hoppas att allting går vägen för er! Gammalt blod och sena positiva tester så kan det vara ett utomkvedshavandeskap. Var observant på om du får ont. Jag har haft tre utomkvedshavandeskap och jag testade sent med svaga resultat och gammalt blod alla gånger. Jag vill inte skrämmas och jag hoppas verkligen att ni får ett syskon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Och tack för påminnelsen om varningssignalerna. Ingen smärta, men dock har jag börjat blöda mer och det ser just nu ut att inte bli någon långvarig glädje av de positiva testerna.
   Kram

   Radera
 4. Grattis! Håller tummarna att det går vägen!! <3

  SvaraRadera