onsdag 14 augusti 2013

Mat

Det enda "konstiga" i matväg som jag än så länge har haft cravings för är vegetarisk ärtsoppa. För mig är det sjukt konstig mat. Jag har inte ätit ärtsoppa på säkert 15 år, men den senaste månaden har jag ätit den både till lunch och middag flera gånger. Mannen blev riktigt förvånad första gången, för han vet vad jag egentligen tycker om ärtsoppa och han har aldrig sett mig äta det.

Har heller inte haft någon särskild mat som gjort att jag mått mer illa än vanligt. MEN idag har jag hittat en sak som min magen absolut inte kommer överens med, och det är kantareller. Var så sugen på kantareller i morse efter jobbet, så jag köpte en del för att ha till min omelett jag skulle ha till lunch.

Klarade inte av att äta alla och de jag åt fick magen att vända sig rejält. Så i slutändan kom hela lunchen upp och resten av dagen har magen varit allt annat än lugn. En sak är säker, jag tänker inte ens testa kantareller (oavsett form) innan graviditeten är över.

2 kommentarer:

 1. Jag kan inte låta bli att tänka på kombon överkomsumtion av ärtsoppa och de gaser jag hade som gravid. Okontrollerade dessutom. Vi kan väl säga att det var tur att jag inte hade den cravingen :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En av anledningarna till att jag inte gillat ärtsoppa, är att min mage alltid varit väldigt känslig när det gäller ärtor, bönor och linser. Så jag var ganska orolig när suget på ärtsoppa dök upp. Men det ha varit lugnt när det gäller gaser mm.

   Men jag kan inte mer än hålla med om att det kanske inte är den mest ultimata cravingen att ha under en graviditet (med tanke på mage, tarmar mm). Samtidigt så är det en suverän craving utifrån nyttighet.

   Radera