onsdag 21 augusti 2013

Sköna ledighet

Igår efter jobbet var det tid för träff med barnmorskan. Så nu är alla prover tagna igen (tog dem för knappt två månader sen, men då på RMC) och all information om min hälsa mm är inskrivit. Fick även pratat med henne om min oro och rädsla om att något ska gå fel och att jag fortfarande har svårt att verkligen tro på att det är sant.

Barnmorskan har därför bokat in oss för att få lyssna på hallonets hjärta när vi kommer hem från semesterveckan i Grekland. Längtar så, nästan så att jag vill att resan är slut och vi är hemma igen. Känner mig tryggare med valet av barnmorska nu, eftersom hon erbjuder oss detta extra besöket (inget de gör i vanliga fall). 

Idag började min semester igen. Så skönt att få stanna länge i sängen, även efter att jag vaknat och bara låg och lyssnade på mina söta snarkande hundar. Efter en skön sovmorgon, blev det en lång frukost framför tv. Därefter var det bara att gå upp på vinden och hämta ner våra resväskor, och så smått börja packa innan jag skulle till frisören. 

Det blev väldigt känslomässigt när jag var hos min frisör, berättade för henne om den absolut bästa presenten jag fick i samband med vår bröllopsdag och både hennes och mina tårar kom. Resten av besöket bestod av väldigt mycket graviditets prat. Och det kändes helt underbart att bara få prata av sig med en annan som är i samma situation just nu (förvisso är hon dubbelt så långt in i sin graviditet men ändå). 

4 kommentarer:

 1. Va skönt att hon tar din oro på allvar! Har ni fått höra hjärtslagen tidigare? Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var riktigt skönt när jag kände att hon verkligen förstod hur orolig jag är.

   Har inte hört dem innan, vi fick dock se dem på det tidiga ultraljudet. Hade helst velat göra det i tisdags, men hon sa att hon vill vänta till v 15.

   Allt för att göra det lättare att hitta hjärtat och för att inte öka min oro om hon inte lyckas hitta det.

   Kram

   Radera
 2. Vad skönt att ni får det extra besöket. Vi fick också komma och lyssna på vår lilla knodd i vecka 15, och det var de vackraste ljuden vi hört. Hoppas att ni får en mysig semester.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där extra besöket känns som en enorm lättnad! Bara väntar på att få höra det där vackra och underbara ljudet själv med. Semestern blev riktigt mysig och avkopplande.
   Kram

   Radera