torsdag 6 februari 2014

VUL

Klockan 14.00 hade vi tid för ett VUL, har varit ganska tveksam om hur det skulle se ut denna gången. För vid första VUL brukar det vara en eller två blåsor och de brukar ligga runt 14-15 mm, men jag brukar inte ha några direkta känningar i kroppen. Denna gången har jag haft onda ljumskar, öm mage och ökade flytningar.

Som vanligt började läkaren att kolla livmodern och slemhinnan, den såg "tjock och fin ut". Sen när det var tid att kolla äggblåsorna, blev det till min, mannen och läkarens förvåning när det dök upp en väldigt dominant blåsa direkt när ultraljudet flyttades. Det fanns nämligen en riktigt stor och fin blåsa på hela 22 mm på min högra äggstock. Efter "bara" en tablett pergotime och två Gonal-F sprutor.

Så inseminationen som var beräknad att ske i början på nästa vecka blir nu helt plötsligt redan imorgon istället. Var bara att besöka apoteket direkt efter undersökningen och hämta ut min Ovitrelle, och bege oss till mannens jobb - så att han kunde fixa med allt som måste göra då han måste gå iväg två omgångar imorgon, och så att jag kunde ta Ovitrelle i lugn och ro på hans kontor kl 15.15.

Håll gärna era tummar imorgon om ni har en eller två över, på att det är detta försöket som ska leda till att vår Bella ska bli storasyster och vi ska få bli föräldrar med barn.

6 kommentarer:

 1. Jag håller tummarna hårt!!! Lycka till! :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, nu är det bara någon timme kvar till insemination och vad vi hoppas på är sista behandlingen på evigheter.
   Kram

   Radera
 2. Håller både tummar och tår för er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas alla tummar hjälper.
   Kram

   Radera