tisdag 2 december 2014

Uppdatering efter busfröets födsel

Vill börja med att tacka för alla gratulationer! Både här i bloggen, men även de som kommit via min mail, Facebook och som sms. Det värmer något så kopiöst, däremot har jag inte orkat läst igenom allt än, men idag har jag äntligen fått lite mer energi och rutin på saker så jag kommer nog så smått börja gå igenom allt nu (utifrån vad busfröet tillåter mellan mat, blöjbyte och gos).

Idag är för övrigt dagen jag verkligen insåg att jag är mamma - på riktigt - till ett barn som är skapat av mina och mannens gener (och hjälp från RMC personal och lab). Jag är MAMMA till en liten flicka, som är min och inte något "lån". Och inte bara det, min man - min älskade och stöttande man - han är nu pappa till samma lilla flicka. Det är inte bara han, jag och vår ängel - utan nu är vi fyra i familjen, och det senaste tillskottet ligger här sidan om och bara myser (för stunden). Ni kan nog gissa hur tårar och snor forsar fram i mitt ansikten när jag skriver detta (annars vet ni det nu), men det är av glädje denna gången! 

Ligger fortfarande inlagda på BB, och som jag förstår det på personalen är det inte längre på grund av oss både längre - utan det är jag som är anledningen till att vi fortfarande är kvar. Har en infektion i kroppen och får antibiotika intravenöst upp till fyra gånger/dygn och prover tas dagligen, sen får jag även fragmin (blodförtunnande spruta varje kväll). 

Själva förlossningen slutade så långt ifrån planerat det bara kunde gå, men personalen har varit fantastiska hela vägen. För vår del blev det ingen klassisk "grattis till den nya bebisen" bricka med mackor och dryck tillsammans, utan den fick mannen ensam (men med sin dotter) medan jag låg på uppvaket och återhämtade mig från snittet och epudralen. Kommer skriva ett inlägg senare om förlossningen, men känner att jag först måste gå igenom journalen och prata med mannen och mamma för att riktigt hänga med.

Men att det blev akut snitt var för både min och busfröets skull. När läkaren väl fick ut henne var det bråttom och en barnläkare + två andra jobbade hårt för att få liv i henne. Hon kom nämligen ut med navelsträngen två varv runt halsen, massor av segt slem i lunger och svalg plus att hon även hade svalt en del avföring. Att få höra hennes första pip var det vackraste jag någonsin hört. Innan de gick iväg med henna fick jag se, lukta och pussa på henne en liten stund. Vårt lilla busfrö, vår lilla underbara dotter ÄNTLIGEN är du här! 

8 kommentarer:

 1. Stort grattis! Välkommen till världen lilla busfröet.

  Jag är så glad för er skull. Kramar

  SvaraRadera
 2. Skönt att läsa att allt verkar vara på rätt spår. VILA dig massor nu så att du återhämtar dig och läker ut infektionen. Njut av bebisbubblan så länge du bara kan. Det du upplever nu är det största och häftigaste livet har att njuda på. Njut & Grattis igen. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns att det har vänt när det gäller infektionen. Och snittet läker på som det ska, blir mer och mer rörlig - på mindre och mindre mediciner. Vilar så gott det går.
   Kram

   Radera
 3. STORT grattis!!!! <3 <3 <3 Åh så underbart! Trist att det blev akut snitt och komplikationer. :-/ Men självklart tur att busfröet mår bra. Många kramar. Njut, landa, gråt glädjetårar, älska livet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!! Det är helt fantastiskt hur mycket man kan älska något så litet. Snittet och komplikationerna har varit riktigt jobbiga, och kommer nog ta sin tid att hämta sig från.
   Kram

   Radera
 4. Ett jättegrattis till dottern! Så fantastiskt att ni äntligen har fått erat efterlängtade barn! Jag önskar dig en riktigt mysig tid framöver nu med den lilla prinsessan. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja, äntligen är hon här, det tog 10,5 år och en liten ängel - men nu har vi det där barnet som vi längtat efter i alla dessa år.
   Kram

   Radera