tisdag 25 december 2012

Bitter? Kanske

Vissa kanske tycker att jag är bitter utifrån detta inlägget, men det handlar mer om respekt, rättvisa och att visa hänsyn till alla. 

Överlevde julafton med familjen. Men jobbigt var det, vissa delar var mer jobbiga än andra. 

Lämnade mammas hus flera gånger och gick runt kvarteret bara för att kunna andas och samla ny kraft. Med risk för att låta bortskämd, bitter och otacksam så blev det en extra lång runda efter det att vi öppnat alla julklappar. För att inte få ett utbrott inför alla andra. Fick en hel del och de är jag väldig glad och tacksam för. MEN när vissa inte köpt något till en (för mina syskon tycker att vi bara ska köpa till barnen - och visst det är ju bra, men de köper inget till mig, trots att jag inte har några barn). Tycker bara att det är så fel, för om jag handlar till mina syskonbarn för flera hundra kronor så tycker jag inte att det är mer än "rätt" att de köper något till mig. 

Det är dock inte alla mina syskon som gör så! Vissa kan tänka längre än näsan räcker, medan andra tydligen inte kan det. Att min farfar dessutom gav "sista generationen" (dvs mina syskons barn) samt min lillebror (som är under 18 år) pengar. Kändes som ett hårt slag i magen. Likadant är det med min pappa, han köper för lika mycket till mig och min man som till mina syskon och deras respektive. Men sen lägger han hur mycket som helst på barnbarnen. Och det stör mig så in i helvete, för jag tycker det är respektlöst och orättvist. 

För mig är "rättvisa" det viktigaste när det gäller julklappar (och alla andra saker med som t ex. födelsedagar, dop mm). Jag lägger samma summa per syskon (inklusive deras familjer), vilket innebär att min lillebror alltid får något dyrt då pengarna bara går till honom medan min ena bror som har tre barn blir pengarna uppdelade på barnen och en liten summa (om det blir något över) till honom och hans sambo. 

Min mamma gör på samma sätt, och det är jag tacksam för, så det är ju bara jag och min lillebror som får "de dyra klapparna" av oss syskon, för till de andra syskonen lägger hon pengarna främst på barnbarnen. 

För övrigt så lät de i alla fall bli att prata om vårt sexliv. Mer eller mindre, fanns några smågliringar - men inga större diskussioner. Men dock blev det mycket bebisprat ändå, på grund av de två små syskonbarnen (2 månader och 8 månader gamla). Så det var jobbigt. 

Som jag gissade på innan, så blev det en hög ljudnivå till och från och ett jäkla grisande vid maten. Jag valde helt enkelt att ignorera det och tog inte på mig att fixa något. Såg även till att hålla mig undan, för att slippa hjälpa till med alla barnen. Tycker helt enkelt inte det är mitt problem. 

6 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med dig!!!! Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt, känns som det bara är jag som tycker så.
   Kram

   Radera
 2. Kramar....älskar Dig!
  B.A

  SvaraRadera
 3. Är de inte lika orättvist då om dina syskon som ar barn? För då får ju dom mindre klappar för att deras barn får mer eller dyrare? Var är rättvisan där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag tycker faktiskt inte det. Och av en ganska simpel anledning egentligen, ingen av mina syskon har haft svårt att skaffa barn (vissa har kanske egentligen haft det för lätt med tanke på hur deras situation ser ut idag). Hade det varit så att jag valt själv att jag inte ville ha barn, så hade jag inte brytt mig om det så mycket. MEN jag har inte valt att inte ha barn, jag och min man har kämpat i 9 år för att få barn. Dessutom så har jag alltid anpassat det utifrån situation. T.ex så blev mitt ena syskon ensamstående med barn (barnet var då ganska litet) och den julen var det mitt syskon som fick det dyrare eftersom det behövdes då det var ny lägenhet och behovet av att köpa saker till lägenheten var stort. Barnet skulle ändå få så mycket annat att det inte skulle märka någon skillnad.

   Radera