lördag 15 december 2012

Tacksamhet

Jobbade som sagt inatt. Vilket innebar att det blev många timmars tänkande, och nattens tema blev tacksamhet och irritationsmoment.

Måste säga att jag är extremt tacksam för min man och för att vi kan och faktiskt pratar så pass öppet med varandra om allt men framförallt denna resan vi är ute på. Resan vi bara vill ska ta slut, så vi kommer fram till vårt önskade mål.

Att få gråta och skratta tillsammans med någon gör helt enkelt livet lite lättare.

Vår resa började som sagt för nästan 9 år sedan. Och under dessa åren har vi pratat mycket om vad vi ska göra, hur vi ska göra, hur många (eventuella) försök vi ska göra, adoption osv.

Att redan innan påbörjad behandling ha pratat om allt detta känns väldigt bra. Men redan nu kan jag nog säga att på vissa områden har/kommer nog vår inställning ändras. Men inget är hugget i sten, dock är det viktigt för vår relation att vi fortsätter prata med varandra om allt som resa innebär.

Sen att han har haft möjlighet att vara med mig på varenda besök på RMC, känner jag också en oerhört tacksamhet för. För utan honom vid min sida hade jag med största sannolikhet inte orkat/vågat gå igenom dörren till mottagningen.

Är även väldigt tacksam till alla andra i min omgivning, vi har som sagt en del som vet vilken process vi är i  och hur krävande den är (till viss del). Har en nära vän som varit en av de som varit en av de första som fått veta vad som hänt och inte hänt sedan vi började gå till RMC. Och det känns så bra att kunna prata med henne om allt jag/vi går igenom, även om hon och jag inte har exakt samma mål i livet just nu. Men hon är den som förutom min man jag pratar främst med om denna resa.

Jag upplever att det är mycket enklare och lättare att prata med människor utanför familjen, än att berätta vad vi går igenom för familjemedlemmar och nära släktingar. Tror det grundar sig mycket i hur samtalen har sett ut kring alla middagar som varit genom åren och alla frågor mm som vi fått under hela vår resa.

Vet väl egentligen att de "bara vill väl" och "önskar oss all lycka" men för oss är det jobbigt. Tror inte det finns någon som uppskattar att samtalsämnet runt matbordet (med syskon, föräldrar, syskonbarn, respektive och mor- farföräldrar) är ens sexliv. Nu är jag inte direkt pryd av mig, och kan visst prata öppet om sex och samliv. Men när jag är på familjemiddagar är jag inte ett dugg intresserad av att ha de samtalen. Speciellt inte då de endast handlar om mitt och min mans sexliv, ingen annans. Hade varit så skönt om det hade slutat.

Fasar så inför julen. För då ska vi samlas allihopa igen. Och ska jag vara riktigt ärlig vet jag inte om jag orkar. Så på sätt och vis önskar jag mig bara "en sak" i julklapp: Att det inte blir en massa prat och frågor om vårt sexliv.

Jag kan lova att de kommer veta sen, när (om) magen börjar växa...

6 kommentarer:

 1. Vad fint du har skrivit!
  Känner igen mig i mycket av det du skrivit, fast vi pratar väldigt lite om vad vi går igenom och med ett litet fåtal.
  Tror du att det räcker med att ni säger att ni inte vill prata om det nu? Skulle inte heller vilja gå in på detaljer vid ett julbord ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr så räcker inte det. Har försökt så många gånger förut, de slutar för stunden - men sen kommer frågorna igen.

   Radera
 2. Du... Allt kommer bli bra! RMC är så JÄVLA duktiga rent ut sagt. I går var det 1 år sen jag fick beskedet av rmc att ett litet frå bodde i min mage. Den 27 Augusti i år föddes Astrid mitt eget mirakel. Och min mans så klart :-) Vägen är tuff, kall, hård och orättvis. Men när barnet kommer är det värt allt! 85%av alla som gör IVF på RMC föder levande barn. Det är jättemycket. Och av de som de inte år för har öresundskliniken gjort en undersökning att de som fortsätter med privata behandlingar får 97% barn. Det är ju nästan alla!!
  Allt blir bra!! Vill du läsa om vår resa finns den på inteutanf.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas innerligt det! Men som du vet känns det inte som det i början. Denna ständiga kamp, en kamp för någon som inte finns! Men som man kämpar för ändå. Ska ta med mig statistiken, och hela ditt inlägg med för den delen och tänka på det när jag har mina dåliga dagar.
   Var inne och läste din blogg. Och kan ärligt säga att jag gläds för er skull! Har annars lite svårt att känna glädje när andra blir/är gravida.

   Radera
 3. Kan bara hålla med tjejen ovanför :-) Jag och min sambo har också fått hjälp av RMC och den 29 augusti fick vi äntligen bli föräldrar! Kämpa på och stort LYCKA TILL

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Skönt att höra, och vi kommer att kämpa så mycket vi bara kan och förhoppningsvis slutar det lika lyckligt som för er!

   Radera