tisdag 5 februari 2013

Svävar på moln


Just nu svävar jag på moln! Är nyss hemkommen från veckans vägning. Jag klarade mitt delmål för ettårsvägningen. Vågen visade -0,9 kg denna vecka. Det resulterar i att jag nu har gått ner 40,4 kg på ett år, (Delmålet var -40 kg på ett år) så jag har till och med 0,4 kg tillgodo. 

Så nu är det inte långt kvar, idag väger jag 80,3 kg och mitt BMI är nu nere på 26,2. Mitt slutmål är att väga 75 kg (BMI 24,5), det innebär att jag bara är 5,3 kg från mitt mål! Och jag vet att jag kommer att nå det, om inte i år (och då är det pga ett påtvingat uppehåll för en graviditet) så snart. Tänk, jag är bara 1,2 från enligt BMI till att vara normalviktigt. Något jag verkligen ALDRIG varit. 

Kan bara säga: Jag är överlycklig, kan verkligen inte fatta det. Jag väger 2/3 av vad jag vägde för ett år sedan!!!Och det känns helt fantastiskt.

För lite mer än ett år sedan så var jag så nära på att ge upp helt när det gällde min vikt, och möjligheten att någonsin få bli förälder. Och om jag verkligen tänker efter... Så skulle jag nog säga att jag faktiskt hade gett upp. För vad jag än försökte med så hände inget och när jag fick diagnosen: Diabetes typ 2, i kombination med PCOS. Kändes det totalt hopplöst, kunde lika bra krypa under en sten och dö. Jag hade ingen livsgnista kvar och allt såg väldigt mörkt ut.

NU har gnistan blossat upp och brinner för fullt och all energi jag nu har är något jag aldrig trodde jag någonsin skulle få igen. Min läkare har till och med friskförklarat mig gällande min diabetes diagnos. De enda värden som fortfarande inte är bra är mina hormonprover, och ärligt talat så tror jag inte att de någonsin kommer bli "normal". 

Tänker fortsätta njuta av denna känsla som bubblar inom mig resten av kvällen och hoppas på att den fortsätter imorgon också när jag pratat med min doktor på RMC.


5 kommentarer:

 1. man blir så peppade av dig, du e grymmmmmm..... ska fan klara det också :) heja dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Så glad och peppad jag blev av din kommentar. Allting går, det gäller bara att hitta det som är rätt för en. Lycka till, och jag hejar på dig med!

   Radera
 2. GRATTIS! vad roligt och vad duktig du är. Härligt att bli av med diabetesdiagnosen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, att inte längre ha den diagnosen är nog den största vinsten jag gjort i mitt liv (så här långt)!
   kram

   Radera