onsdag 7 maj 2014

Att planera något roligt

Gårdagens besök (var där ensam denna gången) hos kuratorn tog verkligen på krafterna, men det var skönt att få lufta den senaste tidens jobbiga och sorgliga händelser. Tyvärr fick jag lite besked som är negativa av kuratorn, förhoppningsvis innebär det "bara" lite längre resa - men det kan också innebära att jag måste byta kurator. 

För de har fullt upp med omorganisationer på sjukhuset (Malmö och Lund) och nu har de bestämt att "min" kurator ska flyttas över till Lund, och det ganska så snart. Kuratorn lovade att kolla upp om hon kan flytta över oss, för jag åker hellre den extra sträckan än att förlora en riktigt bra kurator. Tack för det Region Skåne och SUS (eller INTE!).

Kuratorn och jag kom fram till att jag ska försöka göra något roligt, ett avbrott från vardagen. Så när jag lämnat började jag fundera på vad jag skulle kunna hitta på, helst något jag kan "dra med" mannen på, något som det finns en del människor på - men utan att jag måste vara för social, något som vi inte gör i vanliga fall och något som är roligt/trevligt.

Och under kvällen kom jag på det, att gå på konsert. Såg nämligen en liten söt lapp på kylen som mannen hade satt upp för ett tag sedan - JOYSTICK 6.0. Så det var bara att snabbt gå in på nätet och kolla om de ens hade platser lediga, vilket de faktiskt hade. Frågade mannen om han ville gå, fick ett stort ja som svar och därmed var det bara att boka två biljetter för lördagens konsert.

Biljetterna är hämtade och jag längtar till lördag. 
Får se vad vi mer kommer att hitta på under lördagen. Blir kanske en romantisk heldag på tu man hand (så på tu man hand som man kan vara med ett litet syskon växandes i magen då). Vad som än händer, så känner jag mig lite glad och lättad att ha något roligt att se fram emot. Allt annat jag sett fram emot de senaste veckorna är/har varit läkare-/kurator-/barnmorsketider, och att mannen ska komma hem från jobb på kvällarna. 

2 kommentarer: