lördag 31 maj 2014

Det går... ...framåt

Här händer det inte särskilt mycket. Allt går i ett långsamt tempo, och jag känner mig ganska så uttråkad. Igår blev det i alla fall ett litet avbrott från vardagen, för då körde vi hem till svärföräldrarna och hälsade på. 

Att få maten serverad är en extra bonus med. Det blev några timmar av sällskap, mat och tv tittande. Ja, och en tupplur i mannens gamla säng för min del. Fick lite ont, och kände att jag behövde sträcka ut mig - men trodde inte att jag skulle somna. Nåja, är ju inte första (eller sista) gången jag sover i den sängen. 

Smärtan har (peppar peppar) minskat ganska så bra, hugger till ibland - men ganska så långt ut på sidorna så jag misstänker att det mer är ligamenten som spökar/bråkar. Är ganska så obehagligt, men eftersom det inte är på samma sida och inte ihållande så avvaktar jag. Dessutom så släpper det om jag lägger mig ner och hittar en skön ställning. 

Räckte med en Ipren igår, och än har jag inte haft behov av någon idag (men får se när dagen är slut). Vill ju helst inte ta någon smärtstillande alls, men det funkar heller inte att gå och ha ont. Blödningen efter operationen har också minskat ordentligt, har inte slutat helt men tillräckligt för att det ska räcka med ett trosskydd. 

Mensvärk, magont, blod och bindor är verkligen inget som är trevligt att behöva ha och göra med under en graviditet - oavsett anledning. 

Med försiktighet tittar jag i min app och ser att vi gått in i vecka 15 (14+0) idag. Riktigt skönt att det går framåt, men samtidigt så bli jag inte lugnare för det. Orosklumpen i magen växer för varje dag jag närmar mig vecka 18 (17+3). 

6 kommentarer:

 1. Så skönt att smärtan är på väg bort och att graviditeten går framåt <3 Får man ta Ipren när man är gravid? Har för mig att de sa till mig att jag inte skulle ta det utan bara Alvedon :/ Annars brukar ju en blanding vara det som funkar bäst mot smärta :) Hoppas helgen varit bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, smärtan har inte varit att leka med. Men den är inte helt borta, den kommer lite då och då - men mycket mer hanterbart nu.

   När det gäller frågan om Ipren så är det så att jag är ordinerad detta av läkaren, var själv lite orolig. Men han sa att de är bättre för mig, särskilt då de även är antiinflammatoriska. Har också hört att man inte ska äta dem under graviditet, men han berätta att det handlar om de tre sista månaderna. Var även inne och läste lite på fass.se och där stod samma sak:
   http://www.fass.se/LIF/product?userType=2&nplId=19851206000039#pregnancy

   Håller med om att kombinationen Ipren och Alvedon funkar bäst mot smärtan annars.

   Helgen har varit lugn och värmen inte allt för jobbig.
   Kram

   Radera
 2. Massa pepp till dig, skönt att operationen gick bra och att det börjar kännas bättre! Kram

  SvaraRadera
 3. Säger samma sak som C såvida du inte fått det rekommenderat av läkaren. Ipren ska man inte ta som gravid. Lycka till. Jag funderade själv länge på samma operation som du pga av en missbildning i livmodern. /Andrea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag skrev till C, är ordinerad det av läkaren - annars hade jag aldrig tagit dem.

   Vad valde du till slut? Gjorde du operationen eller inte, och hur har det gått för dig?
   Kram

   Radera