måndag 26 maj 2014

Inför morgondagen

Så var det ny vecka och imorgon är det tid för min operation, vilket innebar att jag idag hade tid till narkosläkaren samt inskrivning på perinatalavdelningen. Mötet med narkosläkaren gick bra, även om det började riktigt stressigt. 

Var ute i god tid, och tog en tidig buss - men en trafikolycka på motorvägen innebar en försening på 20 minuter. Hade tid kl 9.30, försökte ringa men fick inte tag på någon så det var jobbigt och stressande att vara sen. Var framme 9.33, det visade sig dock att läkaren också var lite efter med sina uppgifter så han märkte inte av min försening. Läkaren kändes trygg och han hade koll, vi gick igenom journal och hälsodeklarationen samt mina frågor. Det bestämdes att det blir narkos imorgon.

Efter besöket hos narkosläkaren gick jag vidare till perinatalavdelningen för inskrivning. Fick en riktigt bra, lugn och empatisk barnmorska. Vi pratade om graviditeten, resan till den och om mina känslor och tankar inför morgondagen, sedan var det tid för kontroller. Blodvärdet togs (låg bra) och sen skulle hon lyssna på syskonets hjärta. Vilket inte gick så bra. 

Hon hittade pulsen på navelsträngen utan problem men hjärtslagen på syskonet var det svårare med (hon var snabb med att påpeka att det är svårt att hitta så här tidigt som i vecka 14). Hon lyckades hitta det, men lika snabbt gömde sig bebisen och hon var inte nöjd för hon vill höra det mer. Det blev att hon gick iväg och hämtade en annan "mer erfaren" barnmorska, men inte heller hon lyckades. Så de bestämde sig för att kontakta läkaren för att göra ett ultraljud istället. 

Någon minut senare var det bara att hoppa upp i gynstolen för ett VUL. Läkaren sa direkt att jag kunde vara lugn för han hittade den direkt. Efter lite kontroll av bebis och livmoderhals vände han skärmen mot mig och jag fick se den lille vifta på armarna. Läkaren meddelade även att han inte kunde berätta vilket kön det är - för det ville den minsann inte visa (vilket är lite tur då vi inte ens vet om vi vill veta). 

Efter inskrivning och kontroller fick jag sedan lov att göra annat, läkaren och barnmorskan tyckte jag skulle passa på att gå ut och njuta av det fina vädret. Tog en promenad bort till shoppingcentret som ligger närmst och efter en stund gick jag till bussen och åkte till mannens jobb för att möta upp honom för att sedan äta en god lunch tillsammans innan jag tog mig hemåt igen. 

Det jag har framför mig nu är: 

 • Packa ihop en liten väska med det jag behöver (kläder, tandborste, tandkräm mm), 
 • fasta från och med midnatt, 
 • duscha med Descutan svamp ikväll och imorgon innan jag ska åka in,
 • klockan 06.00 ska jag komma till avdelningen för inläggning och 
 • ca 08.20 ska operationen starta. 

4 kommentarer:

 1. de kommer gå bra..kram på dig..skönt när det är över sedan:)

  SvaraRadera
 2. Lycka till imorgon, det kommer att gå bra.
  Kram!

  SvaraRadera