lördag 10 maj 2014

Uteblivet fredagsmys

De senaste dagarna har jag känt mig ganska så lugn och trygg i graviditeten. Blödningar och blodblandade flytningar har varit borta mer eller mindre och att ha tider inbokade till barnmorskan och specialistläkaren har också gjort att jag känt mig mycket mer avslappnad. 

Det var tills igår kväll då, för precis innan mannen skulle iväg och hämta vår middag gjorde vi en förfärande upptäckt när jag var på toa. En ny blödning, blod - främst var det gammalt blod, men det var även färskt blod. Dock bestämde vi att avvakta lite och han körde och hämtade vår sushi. 

Vi åt, men blodet slutade inte. Och med alla ömma och onda punkter i buken så fattade vi beslutet att köra in till gynakuten (igen, känns som jag är där hela tiden) då var klockan närmare 21. Sen spenderade vi resten av kvällen där, och även några timmar in på natten. När klockan var runt 02 var vi äntligen klara och fick köra hem.

Som vanligt gick de igenom min journal, både sköterskan och läkaren. Några nya prover fick lämnas, och läkaren klämde och kände för att sedan göra ett nytt VUL. Hon var noga med att även kolla min livmoderhals (eftersom hon läst att jag ska få ett cerclage insatt). Det fanns mer blod (inga mängder) som var på väg ut, men hon kunde inte hitta något som kunde visa på vad det var som blöder. Livmoderhalsen var lång och väl sluten, vilket var väldigt skönt att höra. 

Och allt såg bra ut med vår lilla bebis med. Hjärtat slog, längden var exakt som den skulle 11+0 - gick ju in i vecka 12 medan vi satt i väntrummet. Bäst av allt var att vi även fick se den lille leka rövare i magen. Den sparkade med de små benen, viftade med armarna, skakade på huvudet och rörde på sig ordentligt där inne. 

Vi var väl hemma igen närmare 03, och då blev det att vi stupade ner i sängen. Dagens planer, ändrade vi lite på. Vi skulle egentligen varit iväg hela dagen och sovit hos svärföräldrarna, men eftersom gårdagen blev som den blev - tar vi det lite lugnare. Dock ska vi fortfarande i väg på konserten ikväll. Ska bli så skönt att göra något helt annorlunda och fokusera på något annat. 

2 kommentarer:

 1. fy vd jobbigt att gå och vara orolig hela tiden. Jag var också orolig ofta under min graviditet, men att du är det är ju inte så konstigt. Bara tråkigt att de ska vara så att du inte bara kan få njuta lite nu. Tur att allt var bra.kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, är så trött på att inte kunna slappna av. För det känns som att varje gång jag slappnat av har jag fått problem med att jag börjar blöda. Tror jag kommer få vänta många veckor innan jag känner mig tillräckligt säker och kan njuta denna gången.

   Var riktigt skönt att få se att allt var bra, inte bara höra det utan att faktiskt få se den lille leva rövare där inne i livmodern.
   Kram

   Radera