måndag 5 maj 2014

Barnmorskan

Då var jag inskriven hos mödravården igen. Att sätta fötterna innanför dörren på mottagningen var riktigt jobbigt, och tårarna fanns med under hela besöket. Det blev ett långt inskrivningssamtal idag, konstigt va? Eller inte. 

Men barnmorskan och jag har i alla fall en plan nu, även om allt inte är inbokat och bestämt än. För hon vill inte boka in mig så mycket än, utan avvakta lite tills vi vet hur mycket och ofta de på specialistmödravården har tänkt sig att jag ska "springa" där. 

Under inskrivningen gick vi igenom allt det "vanliga" blodprov, socker, blodtryck, kostråd, mat/motions vanor (eller bristen på det just nu..), urinprov (slapp klamydia test, då hon inte tyckte det fanns någon anledning att göra det igen), bokade in två nya besök - ett i redan nästa vecka och sen längre fram i juni. Sen blev det även en hel del prat om förra graviditeten och allt som hände runt tiden vi förlorade Bella. 

Tiden jag fått i nästa vecka är för att göra en tidig glukosbelastning, frivilligt men som man erbjuds när det finns diabetes i familjen. Och även om jag verkligen hatar att göra den så vill jag ändå, eftersom jag tidigare själv haft diabetes med så känns som ett självklart val. 

8 kommentarer:

 1. Önskar så att ni denna gången ska få gå hela tiden ut och sen att Bella får ett levande syskon! Jag håller tummarna för er! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Är så svårt att slappna av och våga tro på att det ska gå, men med hjälp av kurator, barnmorskan, specialistläkaren, mannen och många fler som stöd - hoppas jag att tiden går fort och vi får hålla ett underverk till syskon.

   Fortsätter att hålla tummarna för dig med, även om det ser mörkt ut. Än är det inte över, "hoppas" att det bara är din kropp som är elak och inte fattat än (tror och hoppas du förstår vad jag menar).
   Kram

   Radera
 2. Får jag fråga vilken del av landet ni bor i? Jag bor i Jämtland! Lycka till!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi bor nere i Skåne. Tack så mycket!
   Kram

   Radera
 3. Hej och grattis! Ska de sätta cerklage den här gången? Nyfiken eftersom jag haft ett sent missfall själv, där man inte kunde hitta något fel förutom svag livmoderhals. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja, planen är att jag ska ha cerklage denna gången. Blev utredd om det i december, och sedan har vi "bara" väntat på att försöken skulle lyckas och jag bli gravid.

   Ska träffa specialistläkaren som har hand om det på tisdag, vilket jag verkligen längtar efter.
   Kram

   Radera
 4. Hej och ett stort varmt Grattis till er graviditet! Önskar er all lycka till. Kramar, A.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jätte mycket A!
   Kram

   Radera