lördag 6 september 2014

Fredag och lördag

Gårdagen innebar att mannen kom hem redan vid lunch och hämtade mig för att sedan köra till Lund för att träffa kuratorn. Vi hade riktig tur på sjukhusområdet och fick en parkeringsplats så nära ingången som det gick. Så mannen slapp att släppa av mig (och jag slapp vänta på honom) för att sedan köra och ställa bilen i något av parkeringshusen, som dessutom ligger långt ifrån där vi var. 

Fick sett var förlossningen, neonatalen och neonatalintensiven ligger i Lund, för kuratorn sitter nämligen i samma byggnad. Så om busfröet bestämmer sig för att komma tidigare än vad de klarar av i Malmö är det hit vi kommer att bli skickade. Vår plan är att föda i Malmö, men vi är också medvetna om att det kan bli Lund om förlossningen startar de närmaste veckorna (då intensiven ligger i Lund).

Samtalet med kuratorn gav väldigt mycket, det var så skönt att få prata med henne och få hennes tankar, förslag och åsikter om saker och ting. Tror nog att polletten trillade ner ett antal gånger för mannen med. För att denna graviditeten tillsammans med sorgen efter Bella, bekymmerna på hans jobb och min sjukskrivning har väl inte varit så sunt och gynnande för vårt äktenskap. 

Efter besöket körde vi och köpte ett babyskydd, efter många om och men (testat, klämt, känt, läst mm) har vi bestämt oss. Vi valde att köpa ett Akta Graco med bas. Funkar inte med vagnen, men det gör oss ingenting för vi bestämde oss för att vi inte är intresserade av en adapter. Vi vill hellre att barnet ligger i vagnen än sitter kvar i babyskyddet och skulle vi vara vid någon butik (för att snabbt handla något) är det bara att ställa ner babyskyddet i en kundvagn. 

På kvällen tog vi det lugnt hela familjen i soffan. Kände mig väldigt omtyckt och uppmärksammad när båda hundarna och mannen låg runt omkring mig. Sen kom jag på att det är ju busfröet som alla vill vara nära. Men vad gör det, mysigt som bara den var det. Och jag kan säga med stor säkerhet att våra hundar vet att något är på gång. Den gamle är extra snäll med att värma min rygg med, för hon lägger sig gärna tätt intill bakom mig och värmer min ömma svank. 

Familjemys i soffan.
Idag blev det en tur till sybutiken för att köpa allt material till ett babynest, som min mamma lovat att sy åt oss (kan sy själv, men jag är väldigt tacksam över att slippa och mamma är lite bättre än vad jag är). Kommer bli ett sandfärgat babynest med Nalle Puh motiv. 

Tyget till vårt babynest
Nu börjar vi verkligen köpa och införskaffa oss allt vi behöver (till en början). Det har varit en trög start, men de senaste veckorna har jag börjat våga att köpa saker till busfröet. De stora sakerna vi har kvar nu är spjälsäng och skötbord. När det gäller sängen har vi funderat på om vi ska köpa ny eller använda mannens gamla (måste dock kollas om den klarar dagens säkerhetskrav, är trots allt 33 år gammal). 

Och skötbord har vi funderat på om vi ska ha eller inte, tar mycket plats och det har vi lite brist på just nu. Vi vet vilket vi vill ha om vi bestämmer oss för att köpa ett, men vi får se. Har förhoppningsvis några veckor på oss att bestämma oss. 

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Visst är det! Sen så är både jag och mannen lite svaga för figurerna i Nalle Puh, så det var ett självklart val av tyg för oss.
   Kram

   Radera
 2. Gamla spjälsängar klarar inte dagens krav. Är 0,5-1 cm för brett mellan spjälorna och botten. Men om man använder ett högt spjälsängsskydd så ska det inte vara några problem. Särskilt inte när man har spjälsängsskydd som går ner så att madrassen även täcker botten, så att säga. Så jag tycker absolut ni kan använda den gamla sängen, för trots allt så har vi själva växt upp i såna sängar utan problem. :) Jag har målat om min gamla spjälsäng (38 år gammal) och tänkte använda den till mina framtida barn, men med ett egensytt spjälsängsskydd.
  Köper ni ny madrass kan den behöva skäras ner några cm, för gamla sängar har måtten 115x55 cm.
  Jättefint tyg till babynestet! Kommer bli tokmysigt för lillesyskonet!
  Lycka till med bebisen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite det jag misstänker, men som du säger så går det att lösa. Och tack för de bra tipsen. Dock är det stora frågetecknet just nu: vilket skick sängen är i. Svärföräldrarna ska plocka ner den från vinden för att kolla över den åt oss. Blir det den, kommer den att målas vit. Skulle den vara i dåligt skick så blir det en ny säng istället.

   Tack! Som sagt, är smått förälskad i tyget och bara längtar tills den dagen jag får lägga busfröet i det.

   Kram

   Radera
 3. Kan säga att vi har inte haft en adapter till våran vagn för babyskydd och på 2 barn har jag endast saknat det en enda gång. :)
  Kan rekommendera en säng med nersänkbar sida, hade det inte till första och det var ett krav nu andra gången och det är så mycket bättre för ryggen, som ändå får sitt efter graviditet och allt kånkande på barn. Lite tankar från mig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte heller att jag kommer sakna det, men som du säger - någon gång kanske jag hade önskat att vi haft en adapter.

   Är verkligen en sak jag ska fundera på om det blir en ny spjälsäng.
   Kram

   Radera