torsdag 4 december 2014

Hemma

Idag fick vi åka hem. Måste säga att det kändes väldigt konstigt att plocka ihop alla saker och lämna BB efter att ha spenderat de senaste sex dagarna där. Men samtidigt var det den skönaste känslan på jorden - att äntligen skulle vi få komma ut i verkligheten och få börja leva som en familj. 

Innan utskrivning så var det avstämning med barnmorskan och med läkaren. Lite genomgång av förlossningen (och alla papper jag fått), tryck och känn på mage och livmoder, genomgång på hur och när jag ska ta mina olika mediciner (här kom för övrigt erfarenheten av att ge sig själv hormoner titt som tätt in - blodförtunnande, som ska sättas i låret), information om återbesök, information om saker att tänka på efter kejsarsnitt, och en massa annat. Tur att man fick en drös papper med sig hem, med en hel del av all den informationen. 

Busfröet gillar i alla fall att åka bil, somnade direkt. På vägen hem körde vi via mina svärföräldrar, blev fika, bebismys och så hämtade vi våra blommor vi fått från mannens jobb. Blommorna fanns där då svärfar var snäll och möte upp mannen efter jobbet igår (blomsterförbud på BB avdelningen) och tog med dem till sig för att mannen skulle kunna komma till oss på sjukhuset istället för att behöva slänga dem alternativt åka hem om. 


När vi var hemma kom min pappa och lillebror upp om en sväng, främst för att hälsa på vår lilla tjej - men även för att fixa med hatthyllan. Pappa skulle gjort det i lördags, men som ingen missat var jag på förlossningen då istället. 

4 kommentarer:

 1. Jag är så otroligt glad för din/er skull. Vad ska knytet heta? Stor kram
  /Annette

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller namnet har jag inte helt bestämt om jag kommer skriva ut det på bloggen, så det avvaktar jag med att svara på.
   Kram

   Radera
 2. En Mor-och-barnbukett! Så fint!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den underbar. Och att det är vi som fått den, har drömt om att få en sån bukett i många år.
   Kram

   Radera