måndag 27 april 2015

Feber

Natten till idag fick plötsligt vår lilla tjej feber för första gången, och den steg snabbt. Vid 23 låg den på 39,8 grader och jag ringde sjukvårdsupplysningen. Fick beskedet att ge Panodil och avvakta, sjönk den inte fick vi åka in med henne till barnakuten, annars skulle vi ringa till vårdcentralen nu på  morgonen. 

Febern sjönk lite inatt efter att klätt av henne pyjamasen, vädrat ut så gott det gick och gett henne Panodil. I vanliga fall sover hon i sin egen säng på nätterna, men inatt sov hon hos mig. I morse var febern lika hög igen och jag ringde till vårdcentralen, där fick vi en tid klockan 11 (och så fick vi avbokat hennes 5 månaders vaccination som hon skulle haft idag). 

Läkaren tittade, kände, lyssnade, och det togs prov på henne. De ville även ha ett urinprov, men hon kissade inte (och det gjorde hon inte alls mellan ca 10-13). Läkaren var inte alls nöjd då sänkan inte visade något och eftersom hon inte kissade, så det blev remiss in till barnakuten för undersökning av barnläkare. 

På akuten fick vi sedan spendera flera timmar, med både kontroller/undersökningar och väntetid. Mannen dök upp runt 17, när han slutat jobba, och sen lite efter 18.00 fick vi äntligen lämna sjukhuset. Dock utan förklaring till hennes feber. Men eftersom det mesta är uteslutet så lutar det åt att hon har någon virusinfektion i kroppen. Stiger febern igen eller om den inte sjunker med febernedsättande så ska vi tillbaka till akuten igen, men det hoppas vi slippa. En sak är säkert dem är noga med att ta reda på hur små bebisar mår och vad anledningen till varför de mår dåligt.

Blev verkligen en väldigt lång dag på vårdcentral och sjukhuset, och dagen blev inte alls som vi tänkt eller trott. och nu ska jag försöka natta om en helt slut och övertrött liten tjej.

2 kommentarer:

 1. Vad bra att de kollade upp allt. Hoppas hon mår bättre snart <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, känns tryggt och skönt att de är så noga. Hoppas det med.
   Kram

   Radera