tisdag 15 april 2014

Ny sjukskrivning

Efter några (ganska många) "om" och "men", och en hel del funderande och övervägande från min sida - ringde jag till min vårdcentral igår. Fick pratat med sekreteraren om sjukskrivning. Hon lovade att prata med min doktor och återkomma igår eller senast idag (blev idag), om hur vi i så fall skulle gå vidare. 

Fick en tid idag, till en annan doktor på vårdcentralen då min vanliga doktor jobbar väldigt lite där numera. Var ganska nervös inför besöket, eller inte besöket i sig utan mer vad som skulle komma upp och hur mycket jag skulle behöva upprepa min historik. 

Det visade sig dock att doktorerna hade pratat igenom mig och min historik ganska så noggrant och den nye doktor hade dessutom gått igenom mer eller mindre hela min journal (i alla fall från tonåren, så minst 15 år tillbaka). Blev inkallad, fick berätta lite om hur jag känner och mår och så fick jag svara på en massa frågor. 

Var riktigt jobbigt, att vara helt ärlig med hur jag verkligen mår och att släppa fasaden som jag stenhårt försöker hålla uppe. Besöket slutade med att doktorn har sjukskrivit mig i en månad framåt. Och han påpekade att jag jag skulle kontakta dem om jag mår sämre eller behöver mer hjälp. Anledningen till sjukskrivningen känner jag inte att jag vill skriva ut här just nu. Men jag kan säga att jag inte är sjukskriven på grund av graviditeten. 

Besöket hos doktorn slutade med att han önskade mig alla lycka till och han hoppades att allt går bra för oss, och att både vi och han är föräldrar när året närmar sig slutet (hans fru ska föda vilken dag som helst nämligen).

2 kommentarer:

 1. Vet inte vad anledning är, men tycker att du gjorde rätt!
  Tyckte redan från början att du skulle sjukskriva dig, och då tänkte jag bara på graviditeten, för jag vet vad ditt jobb innebär och du måste verkligen va så försiktig det bara går.
  Anstränger man sig kan allt hända och vem som helst. Första tre månader är allt extra känsligt så TA DET LUGNT! Bättre ligga i soffan hela dagar än springa runt och riskera.
  Så min underbara ta hand om dig och jordgubben. Kram kram kram och en till stor bamsekram <3//V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack V!
   Ska berätta för dig varför, men det tar vi via sms (ja eller fb). Tro mig, jag har inte tränat på snart en månad - vågar inte (orkar inte heller om jag ska vara ärlig). Soffan, sängen, tv, padda, mobil och två mysiga hundar är mitt dagliga sällskap.
   Gör allt för att ta hand om mig och vårt lilla syskon.
   Kram

   Radera