lördag 12 april 2014

Ny vecka

Gårdagen gick åt till att bearbeta torsdagen, både ultraljudet och besöket hos kuratorn. Fick verkligen inte gjort mycket och det var skönt att jag var hemma och sjukskriven. Hade verkligen inte kunnat vara på jobbet igår, det hade antagligen slutat med att jag fått mig X antal smällar och fått sjukskriva mig pga det. 

Nämnde bara besöket hos kuratorn, men inte så mycket om vad som blev sagt. För förstta gången kom det några glädjetårar i det rummet från min sida. Att få berätta för kuratorn att vi plussat och att vi dessutom "precis" innan varit och fått sett det lilla pyret var så skönt. Timmen gick snabbt, fick pratat en hel del om våra rädslor över denna graviditet och vi fick även lagt upp en liten plan och lite strategier. 

Kommer nog att spendera många dagar på sjukhuset hos kuratorn de kommande månaderna, för utan kuratorn vet jag inte hur jag ska klara av att ta mig igenom de närmsta (främst) månaderna. En av strategierna är att ha korta delmål, ett var att nå idag - ny graviditetsvecka, vecka 8 (7+0). Nästa mål är VUL som vi har inbokat på RMC den 22/4. Och skönast är att kuratorn bokade in oss på en liten "uppföljning" direkt efter vi gjort det VUL. 

Ett annat delmål, var att våga ringa till barnmorskan och boka in en tid för inskrivning. Vi har valt att gå hos samma barnmorska som vi gick hos med Bella. Jag ringde faktiskt redan i torsdags, när jag var på väg hem från sjukhuset. Behöver jag ens nämna att det var väldigt känslosamt? Grät en del, men vi fick bokat in en tid. 

Blir inskrivning direkt denna gången, inget hälsosamtal mm innan. Fick frågan om jag ville och kände ett behov, men det känner jag inte och dessutom så har jag kvar allt vad gäller mat mm från i höstas. Ska dit den 6 maj, hon hade nämligen inte så många tider just nu (många röda dagar) och jag ville helst att det skulle vara efter vårt nästa VUL. 

2 kommentarer:

 1. Vad bra att ni kan gå till kuratorn under tiden. Det ser jag också fram emot. För själv går det nog inte. Spännande med inskrivning. Visst känns det lite jobbigt också. Vi valde att gå på ett annat ställe sen. Fast det hade också med bemötandet att göra.
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vet inte vad jag skulle gjort utan kuratorn. Spännande, men läskigt! Har inte många att välja mellan (om jag vill slippa att pendla till Malmö) och hon var riktigt bra, efter en lite trög start.
   Kram

   Radera