torsdag 22 januari 2015

2 månaders koll

Idag har jag och vår lilla tjej varit hos BVC på 2 månaders kontroll, och därmed även läkarundersökning. Tänk, vår tjej har om en vecka funnits med oss i våra liv i två månader! Och fortfarande känns det ganska overkligt, att vi äntligen har ett litet barn - ett barn som är vårt och inte på lån av någon annan. 

Hon växer på, och är nu 59 cm lång och väger 4455 gram, och följer sina egna kurvor hur fint som helst. Vår tjejs längdkurva ligger över standardkurvan och vikten under. Så hon är lång och smal. 

Vi lyckades verkligen tajma besöket hos läkaren, och var där när tjejen var pigg och på ett strålande humör. Så det gick lätt för läkaren att undersöka vår lilla tjej. Så gott som allt såg riktigt bra ut, och extra plus för hennes pigga och klara blick samt starka nacke. Det enda så läkaren hade lite oro över var att hon är så blek. Efter lite prat mellan läkaren, bvcsköterskan och mig blev det beslutat att jag och tjejen skulle iväg till vårdcentralen och laboratoriet där för att ta ett blodvärde på lilltjejen. 

Hennes blodvärde låg på 114, vilket var helt normalt och därmed kunde läkaren också helt utesluta att blekheten är på grund av det. Med största sannolikhet har min lilla tjej bara ärvt sin pappas bleka hudton (får väl se i framtiden om hon då också har ärvt fräknar av honom). 

När mannen kom hem passade vi på att köra iväg och handla lite, vill och vågar inte besöka större butiker på helgerna när tjejen är så liten. Så att passa på mitt i veckan på kvällarna är perfekt. Fick äntligen köpt hyllor som vi ska sätta upp vid hennes säng, som vi ska ställa hennes mjukisdjur och andra prylar. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar