fredag 16 januari 2015

Återträff

Idag var det så äntligen tid för återträff i föräldragruppen. Blev några riktigt trevlig timmar som bara flög förbi. Och förvånansvärt tysta och lugna barn med. Samtalen bröts lite då och då av skratt för att någon av bebisarna lyckades rapa rejält eller få till det med rejäla brak i blöjorna. Men skrik och gråt blev det bara minimalt. 

Vi pratade om våra förlossningar och tiden efter, hur stora vår små bebisar var, hur förlossningarna/snitten gått (och anledningen till snitten), amning, om vi saknat någon information från barnmorskan, RS och andra sjukdomar, lite kräk, kiss och massor av bajssnack. Och en massa annat. 

Det blev lite extra trevligt att även alla papporna också tog sig tid och var med på dagens träff, så det blev inte bara mammornas perspektiv på allt. 

Passade även på att väga och mäta vår tjej, 57 cm och 4290 gram idag. Så hon fortsätter att sakta men säkert gå upp i vikt. Dock fick vi veta att vår tjej är mindre idag, 1 ½ månad gammal - än vad den ena tjejen i gruppen var när hon föddes. Men hon var helt klart minstingen i gruppen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar