måndag 9 februari 2015

Namn och börja planering av dop

Idag var jag och postade brevet till skatteverket om vår lilla tjejs namn. Anledningen till att vi inte skickat in det förrän nu, är väl för att första månaden hade vi så mycket annat att göra och sen under januari har vi funderat fram och tillbaka om det där tredje förnamnet. Två har varit självklara och färdiga sedan dagen hon föddes, men det sista har vi verkligen inte varit överens om. 

Men nu är vi, och mannen har också tillslut skrivit på pappret med hennes namnuppgifter. Så snart kommer hon ha ett riktigt namn även hos myndigheterna. Känns lite dumt att det tagit så lång tid att skicka in dem, men hellre det än att hon hade fått ett namn jag absolut inte ville ha till henne. 

Något som vi också börjat göra nu är att börja planera för dop. Gästlistan är skriven, och vi kan konstatera att lokal måste hyras. Tårtan kommer mamma förhoppningsvis att baka, annars kommer vi nog beställa från bageriet som gjorde våran bröllopstårta. Ska kollas upp när min syster har sina lediga helger samt sin äldsta son, och när vår präst har tid. Sen ska det även kollas med mannens moster om hon kan tänka sig fixa med mat om vi får tid för dop som ligger vid lunch tid. Funderingar på vad lilltjejen önskar sig är också igång. Och dopklänning kommer min mamma få äran att sy. 

2 kommentarer:

 1. haha...har ju glömt om att jag skulle berätta om vårt dop...:)...men tips på bra saker...babybjörnen matsaker är bra att ha när hon ska börja äta, en lite mysfåtölj med kanske. vårt troll brukar ligga i den när han dricker välling på morgonen. saker som som ni kommer behöva inom en snar framtid är alltid bra att önska. leksaker få man så mkt ändå på jul och på kalas:) vad kul att din mamma syr dopklänningen, blir lixom extra kul och ett fint mine:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för alla tipsen. Har skrivit upp vissa saker redan, och de är i samma kategori som många av dina tips, så vi tänker nog lite lika där.

   Ja, hade helst haft den jag döptes i. Men den är så sliten efter alla år och dop, att den inte funkar. Och mannens gillar jag inte (stickad). Sen så har jag sagt i många år att jag vill att mamma syr dopklänning åt oss, så det är inget svårt val då.
   Kram

   Radera