fredag 19 juli 2013

Hjärtat slår

Rejält nervösa blev vi klockan 11.00 inkallade till doktorn på kliniken. Efter att första pratat med läkaren och gått igenom allting, var det tid för att göra ultraljudet. Det blev ett VUL eftersom det ändå är relativt tidigt.

VUL visade att jag var gravid. Det var ingen diskussion om den saken. Allt såg bra ut och hjärtat slog så fint. Fick veta att vi precis gått in i vecka 9 (8+0) så det stämmer ganska exakt med senaste mensen.

Det var så skönt att mannen var med, och att jag kunde få hålla honom hårt i handen under tiden vi väntade på att få veta och se alltsamman.

Fick två bilder på vårt lilla önskebarn med oss när vi var klara, vet inte hur många gånger jag tittat på dem redan - och kommer kolla på dem innan jag somnar.

Allt känns lite verkligare, men jag har fortfarande väldigt svårt att verkligen förstå att allt detta verkligen är sant. Sen är jag livrädd för att något ska gå fel. Men oavsett alla dessa känslor, så svävar vi på moln här hemma just nu.

Vi väntar barn! Vi väntar på vårt lilla barn! Barnet som nu ligger och växer i min mage.

11 kommentarer:

 1. Stort grattis! Gud så roligt!

  Det var jag som skrev här för några månader sedan, som var i samma sits som ni. :) Jag är också gravid och jag skulle vilja skänka dig lite lugnande ord.

  Vi fick nämligen också göra ett ultraljud i vecka 8-9 där ungefär och hjärtat slog så fint. Då sa min fertilitetsläkare att när man har sett hjärtat slå i den här veckan och att allt ser bra ut så får minst 9 av 10 sina barn. Det är ju ganska bra statistik, eller hur? Det lugnade mig, även om man har svårt att ta till sig allt. Efter så många års slit så vågar man ju inte.

  Hur som helst, i morgon går jag in i vecka 13 och allt har hittills gått hur bra som helst. På tisdag ska vi göra KUB-test och kommer alltså få se vår skatt igen. Om allt ser bra ut då ska vi verkligen andas ut och glädjas fullt ut. :)

  Jag önskar dig all lycka till, jag är övertygad om att allt kommer gå jättebra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Och jag uppskattar den trevliga statistiken, skänker ändå en lite lugn. För vår del blir vi inte erbjudna något KUB-test, då jag inte är 33+. Hade önskat att vi fått göra det ändå, inte för själva testet utan för att få se vårat lilla önskebarn.

   Sen skickar jag även med en rejäl dos med GRATTIS! till er och er lilla skatt. Håller tummarna på tisdag.

   Kram

   Radera
  2. Ja, det där är ju olika i olika landsting. Jag är bara 26 år gammal, men där jag bor erbjuds det till alla.

   Du ska se att tiden förbi vecka 12 faktiskt går lite fortare än man först tror. Särskilt om du jobbar så mycket som du gör. Själv tänkte jag att jag aaaaaldrig kommer komma förbi den, men vips så går jag in i vecka 14 i morgon. Det är ju inte klokt. :)

   KUB-testet var förresten bara bra. Den lilla gullungen låg och sparkade, öppnade och stängde munnen när den drack vatten, sög på tummen och krånglade runt. Det går inte riktigt att beskriva den känslan faktiskt. Jag vill ha den hos oss NU! :)

   Jag hejar på dig och på er bebis här vet du. Hoppas du får må bra och att tröttheten snart ger med sig. Den är värst i början, liksom allt annat. Efter vecka 12 är det som att vända på en femöring. Allt lättar och plötsligt känner man knappt att man är gravid längre.

   Heja er nu!

   Radera
 2. Grattis så roligt, har tänkt på dig idag.

  Linda

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Skönt att höra, hade ordentligt med oro och ångest i kroppen innan läkaren visade oss skärmen med vårat lilla önskebarn på.
   Kram

   Radera
 3. Grattis, så härligt att höra!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det känns underbart och ofattbart!
   Kram

   Radera
 4. Hurra! Ta kopia på bilderna! ;-) Jag har präntat massor på lilleman och laminerat...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja!!! Det kan jag lova att vi gjort. Vi såg till att skanna in dem på datorn direkt när vi kom hem och även skriva ut några exempel på fotopapper. Är de finaste bilderna i mina ägor för tillfället.

   Kram

   Radera