onsdag 31 juli 2013

Äntligen ledig

Idag har jag äntligen varit ledig från jobbet. Skulle som sagt varit ledig igår, men det slutade med att jag fick gå in och jobba extra på grund av sjukdom. Är skit att vara ensam ordinarie på jobbet medan alla andra har semester. Av de senaste åtta dagarna, har jag jobbat sju. Vilket innebär 75 timmar på jobbet, inte konstigt jag varit helt slut (skulle nomalt sätt jobbat fem pass).

Men idag är jag ledig. Så jag tog en ordentlig sovmorgon, dock så sjöng jag för mannen när hans larm ringde. Sen blev det förvisso några toabesök och frukost i sängen med för att inte må illa. Men jag fick sovit rejält och många timmar.

Min kropp har varit tillräckligt bra och pigg för att ta ut hundarna på en långrunda. Blev en mil, dock tog det 10 minuter längre än vanligt. Men vad gör det, jag kom i alla fall och och fick gått i nästan två timmar.

Resten av min lediga dag har jag spenderat delvis i soffan och delvis i köket. Har fått lagat ordentligt med mat, så nu är där tolv portioner mat och dessa är tre olika rätter för oss att ha med till jobbet. Så jag kommer lätt klara mig när jag imorgon åter igen ska tillbaka till jobbet. Har två heldagar kvar innan jag får ordentligt ledigt.

Har kollat en hel del på resor inför denna sommaren, men har inte bokat något. Jag har hittat en i slutet av augusti (och mannen har fått semester), dock kan jag inte bestämma mig för om jag ska boka den eller inte. Vill väldigt gärna åka en sista gång innan vi blir föräldrar, men samtidigt så känns det onödigt att lägga pengarna på en resa, de skulle vi kunna köpa vagnen som vi vill ha för.

Jag får helt enkelt fortsätta att fundera och överväga om vi ska lägga pengarna på en resa eller inte. Är sjukt kluven, vill verkligen åka - men samtidigt så känns det onödigt och slöseri med pengar. Dock är det pengar undanlagda just för nöjen och resor, så varför inte...

4 kommentarer:

 1. Kör en resa, om ni har ekonomin för det. Passa på nu, sedan när bebis kommer så kanske det dröjer till nästa tillfälle.
  Om du har tänkt köpa en ny vagn, importera på pramworld eller liknande. Du spar tusenlappar. Jag sparade 4000 på min Bugaboo Donkey.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är sant. Var lite så vi gjorde redan förra sommaren, när vi åkte på en andra semesterresa efter att vi fick hem att vi fått tid till RMC. För tänk om vi lyckades direkt, då skulle vi inte komma iväg denna sommaren. Nu blev det dock inte så, men det blev ändå en bra resa och vi fick laddat upp oss ordentligt inför alla försöken och prövningar vi genomgått det senaste året.

   Radera
 2. Åk på resa, sen när du blir större så kommer du inte att orka. Ni har fortfarande tid efter att ni kommit hem att spara ihop lite mer pengar till bebisen. Som Camilla säger så kan det ta lång tid sen innan ni kan åka iväg igen.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi kommer att åka! =) längtar så. Är dock lite orolig för värmen, då jag haft svårt för värmen här hemma. Men det kommer gå super, har en pool, havet och ac. Det har jag inte hemma (inte på samma sätt i alla fall).
   Kram

   Radera