tisdag 5 november 2013

Kommit ut?

Att berätta eller inte berätta om vad som hänt... Jag har valt att berätta för alla om vad som hänt. Redan kvällen Bella föddes la vi upp på Facebook att vi nu efter mer än nio års kamp, äntligen blivit föräldrar till ett litet änglabarn.

Sedan dess har vi berättat efterhand som frågorna kommit (frågor som: hur går det, hur mår ni, hur är det med magen, vad har du/ni hittat på den senaste tiden osv). Jag vill inte dölja vad som hänt, och sen så är det skönt att de vet. För då behöver de i alla fall inte komma med korkade kommentarer om att jag verkar oengagerad, trött, tyst, ledsen osv...

För att slippa den värsta repliken "då får ni på det igen" så säger jag direkt att vi försökt i snart tio år. Så på något sätt känns det som jag/vi nu har kommit ut ur garderoben. Vilket känns både bra och jobbigt. Jag har blottat mitt djupaste sår för människor som jag aldrig trodde skulle få veta det, men vad gör det, när jag får berätta att jag är mamma till vårt önskebarn Bella.

6 kommentarer:

 1. Starkt gjort <3
  Skickar en kram

  SvaraRadera
 2. Jättestarkt verkligen! Det finns ju verkligen både för och nackdelar med att berätta, man kan ju få mycket gott tillbaka också genom att berätta.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, så är det verkligen. Men genom att berätta så blir i alla fall Bella verklig och en del av mig och mitt liv.
   Kram

   Radera
 3. Starkt av er att göra så!
  Styrkekramar

  SvaraRadera