måndag 3 mars 2014

Avstämning

Då var det måndag, för min del även cykeldag 10 och tid för ett första VUL på RMC i detta försöket. Slemhinnan såg bra ut, tjock och fin. Tre blåsor hade växt, två blåsor på ca 14-15 mm på höger äggstock och en på 10 mm på vänstra äggstocken. Den minsta räknar de inte med att den ska växa ikapp (vilket är tur, för vad jag fått lära mig är att det får vara max två äggblåsor vid insemination). 

Blir två sprutor med Gonal-F till, idag och imorgon. På onsdag ska jag åka in igen för ännu ett VUL och förhoppningsvis har de två blåsorna växt till sig tillräckligt så att vi i slutet av veckan ska göra fjärde inseminationen. 

Just nu överväger jag hur jag ska göra med arbetspassen i helgen om det blir insemination på fredag. För en gångs skull överväger jag faktiskt att sjukskriva mig, för att ta det så lugnt som möjligt. De andra gångerna har jag jobbat på som vanligt. Senast var jag och inseminerades vid 16 och sedan på jobbet kl 21. Brukar använda semester för att täcka upp min frånvaro (som idag), men det känns som att jag spenderar alla mina semesterdagar på att besöka RMC och sjukhuset. 

Vill faktiskt kunna ha sammanhängande semester till sommaren, och några dagar som jag kan ta vid särskilda tillfällen. 

10 kommentarer:

 1. Sjukskriv dig med gott samvete. Det är ju klassat som en sjukdom.

  Lycka till! :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt att jag kommer att göra det, men samvetet är ett jäkla skit. Men först får vi se vad morgondagens (onsdag) VUL visar. Tack!
   Kram

   Radera
 2. ja… sjukskriv dig….. kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag sa till Libra, jag tror att jag kommer att göra det. Överväger det ordentligt i alla fall.
   Kram

   Radera
 3. Hej!

  Jag är inte riktigt med på skillnaden mellan IVF med mikroinjektion och insemination. Har du lust att förklara?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej.
   Insemination är inte IVF. Vid (som jag gör) hormonstimulering+insemination så stimuleras det tillräckligt för att en-två äggblåsor ska bli mogna och istället för att plocka ut äggen, förs en kateter in och "tvättade" spermier sprutas in och sprids uppe i livmodern.
   Hoppas förklaringen har varit tillräckligt tydlig, annars är det bara att hojta till igen!

   Radera
 4. Vi får äntligen börja med vårt andra försök makeinsemination och funderar också på hur jag ska kunna "ta ledigt" Har du berättat för din arbetsgivare? Det har inte jag men jag tror jag blir tvungen snart :/ Vi står också i kö till IVF. Kul att följa dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har berättat för min chef, av den anledningen att jag inte kan lämna min arbetsplats utan att vikarie sätts in. Efter missfallet i höstas så vet ju de flesta att vi genomgår behandling (dock vet de inte att vi är mitt uppe i det).
   Dessutom har vi som regel att semester eller annan ledighet måst lämnas in minst 14 dagar innan - något som jag aldrig kan planera och det kan bli med väldigt kort varsel (24 h).
   Jag har ofta använt mig av semester eller komp, någon gång har jag lyckats byta pass med kollegorna - för att slippa sjukskriva mig och förlora en hel dags lön (dyr karens när man inte jobbar måndag-fredag) vid varje besök.
   Håller tummarna för att våra försök lyckas nu och att vi slipper IVF. Följer din resa med!
   Kram

   Radera
 5. Okey, ja jag kanske också ska berätta då. Lika bra antar jag. Tror kanske att vi har liknande arbete? Jag jobbar i vården. Håller tummarna för er!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jobbar som personlig assistent, så jodå vi har snarlika arbeten. Mitt tips är att sätt er ner (du och mannen) diskutera hur/vad/när/om ni vill berätta för (din eller bådas) chef.

   Vi valde att jag skulle berätta att vi går på RMC, och att vi pga min PCOS inte kan bli gravid utan hjälp. Sen förklarade jag om situationen med att det är läkarbesök och undersökningar med väldigt kort varsel. Kändes lite jobbigt att berätta, men chefen har varit väldigt bra och hanterat det bra och det har aldrig varit problem när jag behövt vara ledig.
   Tack! Du får gärna hålla dem lite extra de närmaste dagarna!! Håller så klart tummarna för ert andra försök med.
   Kram

   Radera