måndag 24 mars 2014

Testdag

Kalendern visar att det är måndagen den 24/3, men den visar även att det idag är vår testdag. Så när jag vaknade riktigt kissnödig lite innan 06.00 var det bara att stiga upp, gå på toa och ta ett graviditetstest. Resultatet? Det blev positivt!Efter 5 månader av försök och väntan har vi äntligen fått uppleva vårt andra plus (någonsin). Jag vågar knappt tro det, men jag är GRAVID igen.

(Och, snälla ni som känner mig och mannen: Vänligen respektera att vi inte vill att detta ska bli "offentligt" än.)

Hade mina misstankar i helgen, då inga spottings eller någon blödning kom - men vågade inte tro på det för det. Lika så har jag varit helt slut när jag kommit hem från jobbet på kvällarna, slocknat direkt nästan (vilket jag aldrig gör annars).

Så idag fick jag äntligen ringa till RMC och säga de efterlängtade (sen vi började gå där hösten 2012) orden: att testet är positivt. Och få boka tid för ultraljud, i stället som alla de tidigare försöken - fråga om när vi kan få starta med nästa behandling.

Nu är det många steg och hinder kvar, så klumpen i magen vid varje toabesök eller spänning/tryck i magen finns kvar. Att våga tro på att det är sant och att vi nu väntar ett syskon till Bella är svårt, ännu mer att glädjas helt. För det är tidigt, vi är "bara" i vecka 5 (4+2) idag. Närmsta mål är ultraljudet som blir den 22/4 (dagen innan min 30 årsdag) ska visa att allt är som det ska.

Något annat riktigt trevligt idag, var att jag var iväg och fikade med S. En tjej som jag kommit i kontakt med via "RMC tjejerna". Ämnena kanske inte var de roligaste, blev mycket prat om missfall, sorg, våra änglabarn, barnlöshet, syskonbarn, barn över lag och en massa annat. Tiden gick fort, och det var en riktigt trevlig eftermiddag helt enkelt. Tack för idag S (hoppas du också hade en givande eftermiddag).

51 kommentarer:

 1. Har läst din blogg sedan du förlorade Bella och hållit tummarna varje gång. Äntligen får jag säga ett stort grattis och hoppas att allt går vägen denna gång! Lycka till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, allt vi kan göra nu är verkligen att hoppas.
   Kram

   Radera
 2. Stort grattis till dig & din man! Så roligt. Så glad för er skull!

  SvaraRadera
 3. Wow, vad är det jag ser?! Jag lyckades verkligen titta in här rätt dag :) Varma grattiskramar och en hel massa lycka till!! Den här gången ska det gå! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack underbara du! JA, du ser rätt! Och det är knappt att vi kan tro våra egna ögon. Hoppas verkligen att det går hela vägen denna gången.
   Kram

   Radera
 4. Grattis!!! Så fantastiskt underbart! Jag önskar att jag också kan få ett posetivt test någon gång, vilket just nu känns omöjligt. Men jag är från botten av mitt hjärta så glad för er skull. Håller tummarna för er!

  SvaraRadera
 5. Tack för en trevlig eftermiddag:) jätte trevligt att träffa dig. Det var mkt givande och än en gång ett stort GRATTIS.
  Hoppas vi någon gång ses med våra barn:)
  Kram till dig /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Det hoppas jag verkligen att vi får möjligheten att göra =) tänk att kunna få spendera en stund på en lekplats tillsammans med barn i stället för en fika utan.
   Kram

   Radera
 6. ååååååå… grattis vad glad jag är för er!!!!!ni är så värda det här efter allt jobbigt som ni tvingast gå igenom…kram

  SvaraRadera
 7. Hurra!! Grattis, fantastiskt roligt ;). Bella ska får ett syskon. Kram❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!! Äntligen gick det, nu ska "bara" syskon stanna kvar och växa sig stor och stark!
   Kram

   Radera
 8. Impatiently Waiting For The Stork24 mars 2014 22:01

  Grattis!

  SvaraRadera
 9. Av någon anledning så har några av era kommentarer inte kommit upp här (och finns inte att hitta) - trots att jag får dem i min inkorg. Så tro inte att jag tagit bort dem.

  Brister har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Testdag":
  Grattis!!! Så fantastiskt underbart! Jag önskar att jag också kan få ett posetivt test någon gång, vilket just nu känns omöjligt. Men jag är från botten av mitt hjärta så glad för er skull. Håller tummarna för er!

  alex har lämnat en ny kommentar till ditt inlägg "Testdag":
  ååååååå… grattis vad glad jag är för er!!!!!ni är så värda det här efter allt jobbigt som ni tvingast gå igenom…kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Brister: Tack så jätte mycket! Förstår så väl vad du menar, och jag kommer självklart att fortsätta hålla tummarna för att insemination även ska lyckas för er del. Hade verkligen slutat tro på att det skulle gå efter förra försöket.
   Kram

   alex: Tack så mycket!!! Hoppas verkligen att det går vägen. Nu måste väl ändå våra motgångar vara över... hoppas jag.
   Kram

   Radera
 10. Alldeles underbart <3 Och du, det där fikasamtalet du haft idag är en viktig del av ditt liv! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen! Kan inte säga emot dig om fikasamtalet heller, utan jag kan bara hålla med.

   Radera
 11. Jag har följt din blogg ett tag, sedan Bella dog. Jag blev så glad idag när jag gick in på din sida och direkt såg det positiva grav-testet! Grattis! Håller alla tummar och tår att allt ska gå bra. Hoppas att du får all den hjälp du behöver från sjukvården för att detta ska gå vägen. En läkare har sagt till mig, ganska klokt, att den som skriker högst får vård först, dvs stå på dig, var besvärlig för det är ditt liv, din familj det handlar om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK! Just nu "längtar" jag bara tills det att jag kan ringa specialistmödravården och boka tid med professorn där för att sätta in ett cerklage. Är tacksam för att vi haft turen att redan fått träffa honom och att det finns en plan.
   Kram

   Radera
  2. Har själv gått på specialistmödravården i Malmö och de är super! Det känns lite tryggare kan jag förstå att redan ha träffat det läkare som ska hjälpa er att få ert efterlängtade syskon till Bella. Ring dem för minsta lilla, bättre att kolla en gång för mycket än en gång för lite - det körde jag med förra graviditeten :) Reslutatet av det blev en liten kille som just idag fyller 3 år.
   Stort lycka till och en stor kram!

   Radera
 12. Har följt dig under ganska lång tid nu & vill bara säga GRATTIS! Jag håller tummen för er & för att den lelle ska hålla sig kvar. Hurra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Tänk att vi äntligen fick se vårt efterlängtade plus idag (igår). Nu ska den "bara" stanna kvar med.
   Kram

   Radera
 13. Åh underbart!!! Ett stort grattis!! :D Blev så glad när jag läste ditt inlägg idag, har följt er ett tag och är verkligen så glad för er skull.
  Jag och min sambo har också kämpat för att få barn och efter två års försök och att antal pergotimekurer (skulle till vårt första IVF-möte bara någon vecka efter att vi fick pluset) senare så fick vi får efterlängtade plus i höstas och nu är jag i v 25 med tvillingar :)

  Jag hoppas verkligen allt kommer gå er väg denna gång och att ni till hösten/vintern får träffa ert lilla underverk!! Det är er tur nu!!
  Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, och ett stort grattis till er med!! Ja, vill verkligen inte träffa underverket innan dess. Att få se det på ultraljud och få höra hjärtat via doppler, är en sak - men träffas på riktigt vill vi inte ska ske förrän när lillasyskon är färdigväxt. Hoppas verkligen att det är vår tur nu!
   Kram

   Radera
 14. Åh, väd härligt! Stort, STORT grattis!
  Kram

  SvaraRadera
 15. Men oj så roligt.. stort stort grattis :)

  SvaraRadera
 16. STORT GRATTIS TILL ER BÅDA! Jag håller tummarna för er nu! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack så jätte mycket!! Och tack för utlåningen av tummarna.
   Kram

   Radera
 17. Ett stort Grattis, det värmer verkligen att läsa ditt inlägg :)

  SvaraRadera
 18. Stort grattis!

  SvaraRadera
 19. Men ÅH! Vad glad jag blir för din skull! Stort grattis!

  SvaraRadera
 20. GRATTIS! Underbart att läsa! Ta hand om dig nu! :) Håller alla tummar och tår att det ska gå hela vägen i mål denna gång! Grattis igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TACK! Tar hand om mig så gott jag bara kan.

   Radera
 21. FANTASTISKT!!! Stort grattis! Vilken glädje! Det är ni sååå värda efter all sorg! Stor kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hoppas verkligen att det är så, och att vi får uppleva glädje nu.
   Kram

   Radera
 22. Ett enormt stort grattis till er! Äntligen ska era vackra dotter få ett syskon. Jag grät av glädje förr er skull och blir alldeles varm i hjärtat när jag läser inlägget.
  Stora stora kramar till er alla tre

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så jätte mycket K! Ja, äntligen ska Bella bli storasyster.
   Kram

   Radera
 23. Åhhh stort stort grattis! Som jag hållt mina tummar och tänkt på er!
  ❤️❤️❤️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nu ska det "bara" stanna kvar med.
   Kram

   Radera