tisdag 4 november 2014

1 vecka till borttagning


Nu är det "bara" en vecka kvar till cerklaget ska klippas och tas bort. Kan säga att jag både längtar och börjar bli nervös inför det nu, och hur mycket jag än längtar efter busfröet - så får busfröet väldigt gärna stanna kvar i magen tills min läkare tagit cerklaget då, så att det inte blir att någon annan läkare måste avlägsna det akut. 

Mina förvärkar börjar bli värre och värre nu, likaså sammandragningarna. De kommer inte regelbundet, men nu har verkligen förvärkarna börjat göra ont och de har dessutom börjat sätta sig i ryggslutet med. 

Smärtan som uppstår i ryggen vid förvärkarna, påminner om de tidiga värkarna jag hade när jag skulle föda Bella samt den smärtan jag sedan fått första dagen vid varje mens/blödning (misslyckat försök) efter förlossningen. 


Kan säga att det dagar som denna som jag är tacksam över att jag är hemma och sjukskriven (med en tom kalender), för det blev verkligen inte mycket sömn inatt. Vaknade av både det ena och det andra - kissnödig, förvärkar, för varm, illamående, behövde vända mig osv. Så det har blivit en lugn dag med massor av vila. 

Imorgon ska jag iväg och äta lunch med några av tjejerna i vår lilla gravidgrupp (från "RMC tjejerna"), så jag hoppas verkligen på att jag ska få sova lite bättre inatt. 

6 kommentarer:

 1. Usch för dem där riktigt jobbiga förvärkarna. Jag upplevde samma som du med start kring v.37. Men nu håller jag tummarna för att lilla busfröet stannar tills din läkare tagit bort cerklaget! ☺ Spännande att kika in här nu. Kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är verkligen ingen höjdare. Är dock lite tacksam över att de börjat göra ont, har nämligen varit orolig för om jag skulle märka av dem (ja som gravid får man väl få lite knäppa tankar och idéer) då jag haft smärtfri förvärkar några veckor redan.

   Kram

   Radera
 2. Usch då! Det är bra att du bara kan vara hemma och vila, ta hand om dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är stunder som dessa man blir "glad" av att bara vara hemma.Tar hand om mig och busfröet så gott det bara går.

   Och jag säger detsamma till dig! Ta hand om dig och bebisen, för vilken dag (eller timme som helst) så kommer ert så efterlängtade underverk.

   Kram

   Radera
 3. Vad fin du är! spännande att det snart är dag!!!! kram! /Annette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Ja det närmar sig verkligen nu, och jag längtar så in i, samtidigt som rädslan för att något ska gå fel ökar.
   Kram

   Radera