lördag 8 november 2014

Vagnen är hemma

Då var det ny graviditetsvecka, vecka 38 (37+0) och busfröet räknas som fullgången från och med idag. Helt overkligt och ofattbart, men samtidigt helt underbart och fantastiskt. Den nya veckan firade vi med att fortsätta njuta av vår "frihet" och åt frukostbuffé ute innan vi skulle till barnvagnsaffären. 

Idag tog vi nämligen det absolut största (materiella ting räknat) och dyraste steget för denna graviditeten. Vi har varit och hämtat ut vår vagn, och därmed också gjort det dyraste köpet av dem alla (även borträknat handpenningen på 2000 kr vi betalde när vi beställde vagnen i somras). 

Jag räknar dock med att få mycket vagn och kvalitet för pengarna, så även om det var ett dyrt inköp - så är det den produkt som vi med största sannolikhet  också kommer att användas mest och längst. 

Vagnen vi köpt är en sådan här.
Emmaljunga Mondial Duo Combi

Efter att vi hämtat vagnen körde vi hem, lämnade av chassit och liggdelen (samt en del tillbehör och andra inköp från idag) och hämtade hundarna. Sen körde vi en sväng till svärföräldrarna, där vi förutom att hälsa på, prata och fika även lämnade sittdelen till vagnen. Vi har ingen bra plats att förvara den här hemma, medan den kan stå på mannens gamla pojkrum där. 

Kvällen har inneburit lite pillande med vagnen för min del, tänk att snart ska busfröet ligga där i. Imorgon ska mannen antagligen installera babyskyddet i bilen, för från och med tisdag (ok, redan idag om vi ska vara riktigt noga) så kan busfröet komma när som helst. 

10 kommentarer:

 1. Absolut den bästa vagnen som finns! :) Jag hade till lill flickan en helt likadan men en vit bara. Jag var super nöjd! Nu måste jag bara köpa en tvillingvagn...

  :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en riktig bra bedömning, och jag känner verkligen att vi gjort rätt val av vagn. Lycka till med att hitta en tvillingvagn, är ett helt annat utbud - mindre och sämre skulle jag påstå.

   Kram

   Radera
 2. Oj vad kul och spännande! Vi kommer också vänta in i det sista med vagnköp nästa gång. Var nästan på väg att köpa en när jag var gravid med Mio. Himla tur att vi inte gjorde det.
  STOR kram! /Annette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och nervöst. Vagnen är faktiskt den vi hann att titta ut och bestämma oss för redan när jag var gravid med Bella. Vi valde dock att göra beställningen av vagnen efter vi gjort vårt rutinultraljud. Att vi vågade det, var för att vi fick veta att de har förlossningsgaranti - så skulle något hända, kan vi lämna tillbaka vagnen och få pengarna tillbaka.
   Kram

   Radera
 3. Det är väldigt speciella veckor de där sista! Minns att jag var så förväntansfull men samtidigt kunde jag inte föreställa mig att vi skulle bli tre- herre Gud- Hur ska vi kunna sköta om en bebis?! Men det har gått bra- den 25 november fyller hon ett! Gotta er ordentligt du och mannen den sista tiden, snart börjar ett nytt kapitel... All lycka till er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man verkligen säga. Det är verkligen tusen olika tankar och känslor som far runt i huvudet nu. Vi njuter så mycket vi kan här hemma, samtidigt som vi nu försöker fixa i ordning så mycket det bara går här hemma. Vilket blir extra jobbigt när man inte vet hur snabbt det kommer gå nu i slutet.
   Kram

   Radera
 4. Barnvagnar är verkligen en djungel, men SÅ roligt! Många älskar ju Emmaljunga, jag har aldrig fastnat för den förutom de senaste modellerna har jag börjat snegla på faktiskt. De flesta modellerna av Emmaljunga tycker jag är alldeles för stor, tunga och otympliga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut! Men som du säger - en rolig djungel! Själv har jag väldigt svårt för alla nya vagnar, jag gillar den klassiska modellen. Och är väl också därför jag fastande för Emmaljunga. De är lite större och kanske lite klumpigare, men är perfekt att ha i alla olika väder och underlag vilket passar oss perfekt som är mycket ute i naturen.

   Sen har jag en "arbetsskada" som gör att jag avskyr alla dessa vagnar med små hjul fram, för det är helt väderlöst i många situationer - på samma sätt som det är det med de små hjulen på rullstolar och rullatorer.
   Kram

   Radera
 5. Hej! Jättefin vagn, jag är väldigt sugen på just denna :-) Jag tänkte kolla om du har någon bild på sittdelen? Jag har försökt googla fram det utan resultat... /Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, jag verkligen älskar vår vagn. Har tyvärr ingen bild på sittdelen, men känner igen det där med att det är svårt att få fram bilder på den.
   Kram

   Radera