onsdag 12 november 2014

Livet i det "fria"

Då var min långa sjukskrivningsperiod slut, och jag har från och med idag gått på semester istället. Kommer att ha semester månaden ut och börjar sen min föräldraledighet den 1/12. Anledningen till att jag har semester är att eftersom cerklaget togs igår, kan jag inte längre vara sjukskriven av den anledningen. Och då jag inte rört årets (+ att jag har sparad sedan tidigare år) semesterdagar, så tar jag en del av dem nu istället för att slösa på mina/våra föräldradagar. 

Kan inte påstå att jag varit pigg och full av energi, men jag har i alla fall varit igång och gjort mer idag än andra dagar. Blev dock en liten tupplur innan jag åt lunch idag. Och under kvällen var jag på möte med nämnden. Så kul det var att träffa alla tjänstemän och politiker, kan tillägga att jag tillhörde nog ett av de främsta samtalsämne ikväll. De har alla (nästan alla) hört ryktesvägen anledningen till att jag inte varit på något sammanträde sedan i våras, så det blev många gratulationer, lyckönskningar och frågor om hur snart det är beräknat och om jag vågar mig ut så nära in på. 

Mannen hämtade upp mig efter mötet och vi körde och handlade hem lite mat för att fylla på kylen nu när inte förlossningen satte igång under gårdagen. Väl hemma hjälpte jag för första gången på evigheter till att bära upp matkassar, de var inte supertunga - men de vägde lite och det kändes ganska skönt att kunna (våga) hjälpa mannen upp med maten. 

Min inställning är för övrigt att nu ska jag göra allt det jag inte fått göra sedan jag blev gravid/fick insatt mitt cerklage. För om alla de sakerna har varit risker till förtidig förlossning, borde de också finnas en möjlighet till att de kan hjälpa till att sätta igång förlossningen nu. 


4 kommentarer:

 1. Så fin mage! :)
  Jag följer dig med spänning nu.
  Kramar!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Försöker njuta av den nu i slutet, något jag inte vågat göra innan.
   Och du kommer nog vara bland de som får veta innan det kommer ut på bloggen..
   Kram

   Radera
 2. Jag tycker du ska vara ktiv såsom du vill, så länge du mår bra av det. Snart är bebis här och nu är det ingen fara om förlossningen sätts igång! Kram på dig från Iter ad a famila

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis, eller så aktiv som min kropp tillåter mig att vara. Eftersom jag är förbi 37+0 och cerklaget är taget, räknas jag inte längre som en riskgraviditet vilket gör att friheten är större än innan.
   Kram

   Radera