söndag 22 december 2013

Fjärde advent

Då var det fjärde advent, och snart är även året slut. Måste säga att det är med väldigt blandade känslor som  jag ser på de resterande dagarna av detta året. Detta skulle vara den bästa julen och det bästa året i våra liv, istället så vändes det totalt upp och ner och blev vårat värsta år. 

Även idag har vi tagit det lugnt och spenderat dagen tillsammans. Idag blev det en sväng förbi min mormor för att lämna en julklapp till henne från oss. Hon ville bjuda på fika, och vi tackade ja (även om vi egentligen inte hade tid). Kändes fel att inte säga ja, för vi har inte varit där sedan innan vi förlorade Bella. Och sedan dess har våra samtal endast handlat om gravplatsen och begravningen. Vi har bara träffat henne en gång, på ett kalas (brukar vara hos mormor minst 1-2 gånger månaden annars).

Efter lite fika, tog vi bilen till Malmö för att se om jag kunde få klippt mitt hår lite. Det gick, och det var verkligen tur - borde gjort det för ett bra tag sen, men att planera och boka in saker har inte varit ett alternativ för mig sen missfallet. Vilket gjort att mitt hår verkligen fått lida ännu mer. 

Mitt hår är verkligen en historia för sig själv, har aldrig haft så dåligt och känsligt hår som jag har nu. Förr (2 år sedan) var mitt hår riktigt tjockt, glansigt och långt. Idag är det torrt, sprött, slitet, känsligt och tunt (!!!). Att jag gått ner alla kilona har så klart stor del i hur mitt hår förändrats, men även graviditeten och missfallet har haft inverkan på mitt hår. Men idag blev håret äntligen omskött och lite mer än 1 dm rök, frisören fick även klippa upp det ganska ordentligt då håret varit extremt slitet och torrt på vissa ställen. 

Efter Malmö, möte vi upp min pappa (när han lämnade min lillebror) hos min mamma för att få vår julklapp av honom och samtidigt ge honom julklapparna från oss (träffar inte pappa något mer innan jul). 

Kvällen har avslutats med en mysig liten adventsfika här hemma. Hemmagjord glögg, clementiner och pepparkakor (första glöggen och pepparkakorna för mig i år).

3 kommentarer:

 1. Under julen blir det verkligen tydligt att man är ofrivilligt barnlös. Jag hittade hit via en annan blogg. Vi har precis misslyckats med vår tredje ET och andra fet. Det känns så tokigt att vara barnlös ytterligare en jul. Jag håller tummarna för att 2014 blir ett bra år för oss båda! God jul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tokigt skulle egentligen vara tråkigt. Dumma autostavning.

   Radera
  2. Ja, julen och nyår blir också (förutom att det är en högtid som förknippas med barn) en väldigt tydlig påminnelse om att ännu ett år gått och att man fortfarande är ofrivilligt barnlös.
   Kram

   Radera