måndag 30 december 2013

Vårdcentralen

Började dagen med att ta det förnedrande graviditetstestet. Negativt, om någon undrar. Där efter var det bara att vänta på att klockan blev 8.00 och då ringa till vårdcentralen för att boka en akuttid. Fick frågan om vilken anledning (som man alltid får). Svarade som det var: Rent fysiskt är det väl inget direkt fel på mig, men psykiskt är det skit. Sen började jag gråta, mellan tårar och snörvel fick vi (jag och SSK) bokat in mig till min läkare. 

Vet att jag inte behöver ha något läkarintyg första veckan, men inser att jag kommer behöva vara hemma längre än en vecka. Och med alla röda dagar och att jag annars skulle behöva gå till jourvårdcentral, kändes det bättre att gå redan nu och till min egen läkare. 

Sen var det bara att ringa till RMC, för att meddela det negativa resultatet och att blödningen satte igång i lördags. Hade hoppats på att vi skulle få sätta igång med tredje (och sist försöket) insemination direkt, då det var rätt dag för att börja med medicinerna och för att VUL skulle hamna den 7/1 (efter alla röda dagar). Men så blev det inte. Första blödningsdagen får vara först den 1/1. Så nu blir vi tvingade att vänta en månad. 

Den 15/1 sätter jag igång med Primolut och sedan får vi se när blödningen kan tänkas komma. Så istället för att vara mitt uppe i behandling (vilket på något sätt ändå lugnar mig lite), måste jag nu stå sidan om och bara titta på och fasa för "alla gravidbesked som möjligen kan komma". 

Hann inte mer än innan för dörrarna på vårdcentralen, innan tårarna (för tusende gången idag) började rinna. Blev inkallad till läkaren, fick berättat (kombinerat med snörvel och gråt) i korthet om varför jag var där. SSK hade även uppdaterat honom och han hade läst lite om det i min journal, så han visste ganska mycket redan innan jag kom in till honom idag. 

Tillsammans kom vi fram till att han skulle sjukskriva mig i ca två veckor (16 dagar), till att börja med. Behöver jag vara hemma mer, så förlänger han det åt mig. Fick även utskrivet lite Atarax, för att möjligen hjälpa mig lite - med de värsta ångestattackerna och hjälpa mig med sömnen. Så det är väl enda fördelen med att vi inte får köra igång med nytt försök direkt, att jag kan äta lite lugnande istället. 

Innan jag gick ut från läkaren, påpekade han att han är väldigt stolt över mig för att jag hållet vikten (speciellt med alla hormoner och med den sorg vi lever med). Och han hoppas så att det ska gå vägen för oss, vilket jag tycker alla läkare säger till mig. 

Imorgon är det nyårsafton, och jag ser inte ett dugg framemot det. Ska spendera dagen hemma, tillsammans med mannen och hundarna. ÄR väldigt tacksam över att vi ska spendera dagen hemma själv. Blir lite av en "mysdag" - hemma spa (fotbehandling, peeling, ansiktsmasker osv), lite snabb och enkel mat som båda vill ha (vi överväger dock att kolla upp om någon snabbmatsrestaurang har öppet - slippa förbereda/laga/diska - och varför skulle man inte kunna äta det på nyår egentligen?), och så blir det lite tv-spel och film.

6 kommentarer:

 1. Bra att du gick till vårdcentralen och att läkaren sjukskrev dig. Det verkar som att det är en bra läkare? Jag tycker att det är självklart att ni ska äta precis vad ni vill på nyårsafton, ät det ni vill ha. Ta hand om varandra. Jag håller tummarna för att nästa försök lyckas. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och jo jag har turen att ha en bra läkare. Har haft honom i många år. Det var honom vi vände oss till när vi försökt ett år utan att något hade hänt, och det var han som skickade remissen åt oss.
   Vi skippar den riktiga snabbmaten, men "fuskar" genom att ha köpt en del halvfabrikat. Så det kommer gå snabbt och lätt - men bli relativt lyxig middag ändå.
   Kram

   Radera
 2. Många kramar.

  Jag hoppas att ni blir gravida på nästa försök. Om ni inte blir gravida på nästa försök och måste vänta länge på IVF kanske ni kan försöka med inseminationer i Danmark. De flesta kliniker är öppna minst 6 dagar i veckan även röda dagar.

  Det är kanske värt att kolla upp under den månad du nu måste vänta. Kanske ni båda kan ta alla tester som behövs och välja klinik. Ibland är det bra att vara förutseende även om jag hoppas att du slipper åka till Danmark.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, ska helt klart kolla upp det. Sen vet jag inte om jag orkar lägga ner mer tid på inseminationer, för de säger att chansen till att lyckas via insemination blir lägre efter 3 försök.

   Ska försöka få dem att gå med på att vi kan få påbörja förberedelserna inför (eventuell) IVF under sista inseminationsförsöket. Och på så sätt slippa vänta i onödan.

   Kram

   Radera