fredag 24 januari 2014

Ok

Efter ännu en mer eller mindre sömnlös natt, var jag dock tvungen att stiga upp och göra mig i ordning idag. För idag var det "äntligen" tid för mig att besöka gynläkaren för att kontrollera så att allt står rätt till efter förra  helgen. 

Fick gå igenom allt som hände förra veckan/helgen och sedan även gå igenom anamnesen, efter det var det bara att hoppa upp i (ännu) en gynstol och bli inspekterad. Hon kunde konstatera att jag fortfarande hade lite irritationer kvar efter det hon också bekräftade som en allergisk reaktion (antagligen av något av de bindningsmedlen som är i). Så inget mer Pevaryl för min del, skulle jag få svamp igen så ska det behandlas med Fluconazol (som är en kapsel att svälja).

Efter kontrollen fick jag klartecken till att det inte ska vara några bekymmer med att köra igång med sista inseminationsförsöket. För även om hon räknade med att jag kan behöva några dagars läkning till. Då det är sista dagen med Primolut idag, och sen ska hormonstimuleringen göras - så är det antagligen minst 14 dagar innan inseminationen ska äga rum. 

8 kommentarer:

 1. Jag fick också någon reaktion av Pevaryl. Det gjorde sjukt ont och så fick jag en blödning. Antar att det var slemhinnorna som inte tålde det. Kommer aldrig använda det igen. :O
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig varit med om något liknade förr, men detta var nog bland det värsta. Hela underlivet svullnade, var röd, varm och en helvetes klåda.

   Var skönt att få det kontrollerat av en läkare och få klartecken på att allt är tillräckligt bra för att få köra igång med detta försöket.

   Kram

   Radera
  2. Hej! Hur blev du av med besvären?

   Radera
  3. Hej! Hur blev du av med besvären?

   Radera
  4. Jessica, fick en tablett utskriven för att behandla klart svampinfektionen och den allergiska reaktionen la sig efter några dagar. Den värsta klådan lindrande jag med kallt vatten och kompressor.

   Radera
  5. Jessica, fick en tablett utskriven för att behandla klart svampinfektionen och den allergiska reaktionen la sig efter några dagar. Den värsta klådan lindrande jag med kallt vatten och kompressor.

   Radera
 2. Fy va hemskt!Har själv haft problem med svamp (många gånger).Har också fått tabletten utskriven flera ggr.Tänk bara på att man inte ska ta den om man är gravid..Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är verkligen inget jag rekommenderar... Tack och lov är det inget jag har allt för ofta, men tillräckligt många gånger för att veta exakt vad det är och hur jag ska behandla det. Tills nu vill säga. Hoppas på att slippa svamp ett bra tag nu, och skulle det komma under en eventuell graviditet - kommer jag inte våga göra något utan ett besök hos doktorn innan.
   Kram

   Radera