måndag 21 juli 2014

10 månader och hjärtljud

Idag har verkligen varit en känslomässig dag, även om den faktiskt varit lugnare än helgen. 

Började dagen med att vakna mellan mina två hundar, de låg på varsin sida om mig nära magen båda två. Varmt som bara den, men så mysigt och kärleksfullt samtidigt. Låg kvar en bra stund, sen var jag bara tvungen att stiga upp för ett besök på toa. Men där efter kröp jag ner till hundarna igen och fortsatte mysa en bra stund, det enda som saknades var mannen (och Bella så klart).

För att få tiden att gå innan mitt besök hos barnmorskan, blev det soffan, iskallt citronvatten och en fläkt på full speed. Idag har det varit varmt, riktigt varmt!

Tillslut närmade sig klockan 16, att barnmorskan dessutom var "fri" när jag dök upp runt 15.30, innebar att jag fick komma in lite tidigare. Började med att lämna ett urinprov, som såg fint ut. Alla andra värden såg också bra ut, blodtrycket har ökat lite (men fortfarande inom det normala). Och så fick jag det fina pappret som ska skickas till försäkringskassan - moderskapsintyget, något vi aldrig hann få när jag var gravid med Bella. 

När allt annat var genomgånget, fick jag lägga mig på britsen och lyssna på busfröets hjärta. Att få höra detta underbar ljud idag, hjälpte mig en hel del. Dessutom så kom jag att tänka på vad min kloka systerson (7 år) sa för ett tag sedan:
"När man dör så börjar man leva sen igen. Fast i himlen. Så hon (Bella) som dog lever i himlen nu med min farfar och lillebrors farfar."  Enligt honom så är det dessutom så att: "Solen följer oss för att dem tittar ner på oss. Så när solen följer mig och mannen är det för att Bella tittar ner på oss. "
Saken är att precis vid britsen hos barnmorskan är där ett fönster och när jag låg där och lyssnade på lillasyskonets hjärtslag sken solen över min mage. Då i den stunden kom tårarna, både av glädje och sorg.

Efter besöket hos barnmorskan var det bara att bege sig till blomsteraffären och möta upp mannen, så vi kunde köpa blommor till Bella. När vi var färdiga där, tog vi oss hem om för att hämta ljus och en sten vi köpt till idag (älskad för alltid) innan vi körde bort till kyrkogården. 

Även på kyrkogården sken solen

Resten av kvällen har vi verkligen inte gjort mycket, legat/suttit bredvid varandra, pratat, kramats, tittat på tv, gråtit lite, ätit, spelat - bara varit nära varandra helt enkelt. 

2 kommentarer:

 1. Så fint. Har ni grav eller är det lund? Fantastiskt att höra hjärtat också. Önskar att vi också får göra det snart. Stor kram, Annette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bella ligger i "min" familjegrav. Hennes urna och lilla sten är placerad sidan om min morfar. Ja, att få höra hjärtat igår var extra betydelsefullt (och jobbigt). Hoppas verkligen att det snart är er tur för det med (igen).
   Kram

   Radera