tisdag 22 juli 2014

Kontroll

Då har det varit ett nytt besök i Malmö hos läkarna på specialistmödravården, fyra veckor sedan sist. Idag var det inte min vanliga läkare (då han har semester just nu), utan fick "nöja" mig med en vikarie. Måste säga att det kändes inte lika bra som med den vanlige. Den här var mycket mer "pang på det" och jag hann knappt komma in i rummet innan hon skickade upp mig i gynstolen. 

Gjorde väl egentligen inte så mycket, men det var mer att det är så stor skillnad på olika läkare. Även denna gången blev det taget odling, kontroll av stygn, cerklaget och livmoderhalsen - både vaginalt och via ultraljud. Tyvärr fick jag inte se något denna gången, vilket min vanliga läkare alltid visar mig efter undersökningen är klar. 

En sak är säkert busfröet gillade inte ultraljudsstaven, trodde ärligt att jag skulle kissa på mig när jag låg i gynstolen (och då hade jag kissat precis innan jag kom in) för jag kände hur det tryckte på (slag eller sparkar) mot blåsa från livmodern under tiden som staven var i mig. 

Fick veta att livmoderhalsen nu låg på ca 38 mm (ca 1,5 mm kortare än sist), men att skillnaden var helt inom de normala värdena för att vara olika läkare som mätat. Eftersom jag inte fick se något, så frågade jag om hur allt annat såg ut. Om hon sett att den rörde sig och hur det såg ut vid inre livmodermunnen. Busfröet hade rört sig ordentligt "var ett riktigt livlig foster" och den inre livmodermunnen har inte öppnat sig mer. Inte heller fanns det någon hinnbuktning. 

Ny tid om fyra veckor, och då är det till min vanliga läkare (som är tillbaka då). Barnmorskan var väldigt noga med att kolla så att jag fick en tid till honom. Hade önskat att få komma lite tidigare, men nu blev det bestämt så här. Men om det är något så får jag åka in och kontrollera livmoderhalsen/cerklaget. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar