onsdag 30 juli 2014

Förberedelser

Idag har det "äntligen" regnat (är väl si så där 3 veckor sedan det regnade här), tyvärr har det inte hjälpt särskilt mycket när det gäller värmen. Har inte heller varit så mycket regn, mer ett litet sommarregn som mer eller mindre avdunstat innan det ens nått marken. 

Men även om det inte hjälpt mot värmen, så har det åtminstone hjälpt till att rensa i luften lite. Luktar lite friskar ute nu. Något jag uppskattar extra mycket då jag är känslig när det gäller dofter nu. 

Dagen har spenderats med att fixa färdigt med det sista inför morgondagen, dvs mannens födelsedag. Så det blev en tur med bussen för att köpa sista presenterna och sedan var det bara att packa in dem. 

Eftersom vi ska till vänner på middag imorgon kväll, fick det bli att mannen blev bortskämd med lite godare middag hemma idag istället. Så det blev en sallad på vattenmelon, körsbärstomater, rödlök och fetaost. Till det fick mannen kamben (är bara han och hundarna som äter det här hemma) och jag hade kycklingspett. 

Får se om mannen får presenterna på morgonen eller när han kommer hem, hoppas och tror att det inte spelar så stor roll för mannens del - bara han får presenter imorgon. När han får dem beror helt och hållet på hur jag får sova i natt. Hur som helst blir det hans sista födelsedag utan en litet busfrö som ska vara med och fira sin pappa.

Presenthögen till mannen.
Snart är det ny månad igen - augusti, men även veckobytet börjar närma sig. Är nu i vecka 23 (22+4). Uppskattar verkligen när det känns som att dagarna går lite snabbare, för det innebär att busfröet har större chanser att överleva om något skulle hända. För varje vecka som går känner jag att hoppet ökar lite och jag börjar njuta lite mer (om än fortfarande "på avstånd") av graviditeten. 

4 kommentarer:

 1. Härligt att tiden går lite snabbare för er. Snart har ni ert knyte i famnen! Kram Annette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, absolut. Tänk att man för en gångs skull längtar efter hösten/vintern! För först då (hoppas jag verkligen) kommer vårt lilla busfrö till oss.
   Kram

   Radera
 2. Det är precis den här månaden som gör all skillnad i världen. Snart kommer det att stå i vårdguiden om din graviditetsvecka att ett barn som föds har goda chanser att överleva. Och med den meningen kan man möta världen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så. Har "tjuvkikat" många gånger på hur de närmaste veckorna ser ut enligt alla appar och guider. Och för varje vecka vi tar oss förbi, ju bättre är det! Målet är att åtminstone få komma till vecka 30, hoppas så klart på att få gå tills graviditeten räknas som fullgången!
   Kram

   Radera