fredag 8 augusti 2014

60% och sjukhusbesök

Denna fredagen som skulle vara så lugn och skön, och vi skulle njuta av att ha nått 60% av graviditeten + att vi går in i ny vecka imorgon. Men istället har dagen gått helt emot planerna.

Har under veckan känt av några sammandragningar, vilket absolut inte är konstigt (speciellt inte då detta räknas som en andra graviditet). Men idag så blev det helt annorlunda, redan under förmiddagen hade jag två sammandragningar ganska nära varandra. Det i sig var inget konstigt, men jag fick ont i samband med sammandragningarna och smärtan höll i sig även när den släppte.

När jag la mig i sängen för att vila fick jag två till under tiden jag låg ner i sängen, och samma visa med smärtan. En femte sammandragning, med mer smärta och som inte släppte när jag ändrade läge. Då valde jag att ringa in till KK och fick pratat med en barnmorska som sa till mig att komma in till Prenatal avdelningen för kontroll.

Åkte in, fick börja med att lämna urinprov sen blev jag uppkopplad till ctg. Fick ligga med ctg i över 30 min (busfröet valde att flytta sig nämligen). Efter det gjorde läkaren en kontroll av livmoderhalsen med VUL. Alla kontroller såg bra ut, och det fanns inget som avvek - så jag slapp bli inlagd och fick åka hem istället. Bäst av allt var att jag inte fick några nya sammandragningar under tiden jag var där. Så allt jag kon hoppas på nu är att slippa fler av de elaka sammandragningarna på ett bra tag.

2 kommentarer:

 1. Usch då! Hoppas du har sluppit fler och att du fått vila och lugn och ro i helgen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan man lugnt säga, men än så länge (peppar peppar) inga fler sammandragningar (som de jag hade i fredags). Helgen har blivit mycket lugnare än planerat, men det gör mig inget. Stannar hellre hemma och tar det lugnt än att något ska gå fel.
   Kram

   Radera