lördag 16 augusti 2014

Hostan, sömn och helg

Denna helgen har vi bestämt oss för att ta dagarna lite som de kommer, dvs inte boka in en massa i förväg. Visst vi hade ändå lite planerat för dagen, men inga tider satta. Båda känner sig ganska slitna och möra efter mannens hosta som stör oss i våran sömn.

Mannen kom hem tidigare igår, eftersom han fått en tid på vårdcentralen på eftermiddagen. Läkaren var snäll och skrev ut lite ordentlig hostmedicin åt honom, och ordinerade honom att öka sina astmamediciner så länge hostan sitter i. Hade lätt kunnat ge doktorn en kyss, för det har blivit så mycket lugnare då mannen inte hostar igenom hela natten. 

Blev en sväng med bilen på kvällen för att hämta ett packet med varor jag beställt. Efter det körde vi inom min mormor och lämnade kaffe (köper alltid till henne när det är billigt), där efter körde vi och åt kvällsmat innan vi körde hem igen. 

Idag bestämde vi oss för att lyxa till det med att äta lunch ute samtidigt som vi skulle fixa med en present till mormor som fyller 78 år idag. När vi var färdiga så blev det ett besök hos mormor (igen, två dagar i rad sker inte så ofta) för att gratulera henne på födelsedagen. Blev kakor och tårta där, min pappa och lillebror var där samtidigt som oss (var lite "dropp in firande") och så en massa prat. 

Resten av eftermiddagen och kvällen har vi bara varit hemma och myst med hundarna. Och jag har njutit lite extra av att det äntligen verkar bli lite svalare ute. 

Måste förresten berätta om busfröet och gårdagen, för igår fick både jag och mannen känna en liten hand trycka utåt på sidan av magen. Det var nästan som om att busfröet försökte kittla mig på insidan av magen.  

4 kommentarer:

 1. Jag har försökt kommentera så länge, men det har inte fungerat! Sen ni var på erat rul. Vill gratulera till att allt ser bra ut och att veckorna tickar på! Fantastiskt. Jag hoppas tiden går snabbt tills erat knyte kommer :-)

  Min mormor fyllde också år i går ;-) Intressant fakta, inte. Men kul sammanträffande.

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad konstigt att det inte fungerat. Ja, veckorna tickar på ganska så bra nu - är redan mer än en månad sedan vi gjorde vårt RUL. Tack! Tiden får gärna rusa förbi nu, för min del.

   Håller med om att det var ett roligt sammanträffande!

   Kram!

   Radera
  2. Jag tror det berott på min telefon. Har varit en hel del bloggar jag inte kunnat kommentera hos. Men nu har jag en dator igen :-)

   Ja, det har verkligen gått snabbt, för mig som följer er graviditet. Antar att även min måste ha haft samma takt :-)

   Kram

   Radera
  3. Kan nog vara det som gjort att det inte funkat. Snäll sambo du har som fixade en ny till dig.

   Andras graviditeter känns så mycket snabbare än den egna. Din har gått riktigt snabbt. Håller dock tummarna för att din snart är över! Att er lilla tjej kommer ut snart så att ni får njuta av henne på ett helt annat sätt.

   Kram

   Radera