måndag 11 augusti 2014

Barnmorskebesök

Idag har jag varit iväg på veckans enda inbokad planering sedan tidigare, nämligen barnmorskan. Vid dagens besök pratade vi lite om fredagen och allt runt det som hände då, hon har nämligen viss tillgång till mina journaler så hon får alla de uppdateringarna till sig. 

Fick även besked på att resultatet från senaste provtagningen vid livmoderhalsen (hos specialistläkaren för en månad sen) visade på viss förhöjning av GBS, men de vill inte sätta in mig på antibiotika eftersom det provet togs i samma veva som jag påbörjade förra kuren. Så jag får väl fråga nästa vecka på specialistmödravården om det, när jag är där på kontroll. Annars såg det bra ut vid dagens besök. 

Och eftersom jag gått in i vecka 25 (24+2) nu, så tog barnmorskan första sf-måttet på mig. Vi bestämde även att jag ska göra ett tillväxt ultraljud runt vecka 34, fast det inte ingår i standard kontrollerna längre. Men sen så är det inte heller en standard graviditet. Har gått hos barnmorskan ca var tredje vecka sen inskrivningen fram tills nu, men ska börja gå varannan vecka istället. 

Känns ganska skönt med extra besöken och att det blir ett extra ultraljud. Längtar efter att få se hela vårt busfrö igen (gör ju inte det vid ett VUL längre, sist såg vi en liten bit av toppen på huvudet). Fick även tider till föräldragruppen idag. Hon flyttade dock oss till gruppen innan den hon tänkt från början, så vi ska gå i slutet av september istället för slutet på oktober (så att om busfröet bestämmer sig för att komma tidigt, bör jag ändå hinna med de tre träffarna). 

Bäst av allt vid dagens kontroll var ändå att få lyssna på hjärtat igen, extra speciellt blev det då busfröet hade hicka samtidigt och det fick jag höra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar