tisdag 19 augusti 2014

Kontroll och mått

Så var det tid att träffa specialistläkaren igen. Eftersom mannen var hemma följde han med mig dit, vilket jag är väldigt tacksam för i efterhand. Som vanligt började han med att titta, känna och ta prov på tappen, och allt såg fint ut, kändes bra och satt på plats. Därefter var det VUL.

När han gjorde VUL visade det sig att måttet på livmoderhalsen minskat en del sedan förra kontrollen (och även sen vi var inne akut). De andra gångerna så har det skilt på någon/några mm, men nu var livmoderhalsen nere på ca 30 mm. Det innebär en minskning på drygt 9 mm. (Läste dock att det fortfarande ligger inom det "normala måttet" på livmoderhalsen, så det känns lite bättre bara av det). 

Läkaren tyckte dock inte att vi skulle vara oroliga, då allt annat såg bra ut och för att det är (tydligen) normalt att den minskar i längd av tyngd och annat. För säkerhetsskull så blir det "bara" tre veckor tills nästa kontroll (går var fjärde annars). Både barnmorskan och läkaren sa till oss att kontakta KK direkt om det är något innan nästa besök - oavsett tid på dygnet. Fick även höra att det var bra att jag kom in och kontrollerades när jag fick de onda sammandragningarna, vilket var skönt att höra dem säga. 

Blev även tillsagd att börja vila mer under dagarna än vad jag redan gör. Men det är svårt i vanliga fall (blir riktigt rastlös). Och nu när mannen är lite uppstressad och vill fixa klart allt som ska fixas innan busfröet kommer, blir det nog inte lättare. Eftersom nu kan det gå snabbt, men varje dag som busfröet är kvar i livmodern och graviditeten fortlöper som den ska är en vinst. 

Delmålen just nu är i alla fall: 
1. Gå på ny kontroll om tre veckor. 
2. Komma till vecka 30.
3. "Fira" Bellas 1 årsdag med syskonet växande i magen. 
4. Att gå på TUL som är om drygt sex veckor - i vecka 32.

2 kommentarer:

 1. Vad skönt att allt såg bra ut. Blev först lite orolig när du skrev att tappen minskat. Men det var ju tur att det fortfarande är normalt.

  Hoppas bebis stannar kvar länge till!!! :)

  Många kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja med undantag för att tappen minskat, så var det ett skönt besök hos doktorn.

   Hoppas också att bebisen stannar kvar ett bra tag till, minst två månader till vill jag att den stannar där inne.

   Kram

   Radera