måndag 18 augusti 2014

Höst och mage

Det är ingen tvekan om att hösten är här, frågan är nog mer om den tänker stanna eller det kommer att bli varmare igen innan hösten verkligen är här. Igår var det första gången sen i början av sommaren som strumporna åkte på, och långbyxor med. Har varit barfota hela sommaren, med undantag från att ha stödstrumpor några dagar när jag varit hemma. 

I vanliga fall skulle jag börja klaga nu, över kylan och rusket. Okej, regnet som bara öser ner är kanske inte det roligaste. Men inte nu inte. Frisk luft, svalt och skönt, tända ljus på kvällarna - detta lär bli min bästa höst någonsin. 

Hostmedicinen och astmamedicinen (ökandet av den) hjälper mannen, vilket innebär att jag fått sova så mycket bättre på nätterna. Det är bara busfröet som väcker mig med sina sparkar, och det gör mig inte så mycket. För det är ganska lätt att somna om av de. 

Imorgon är det tid för kontroll hos specialistmödravården, så jag får väl se vad doktorn säger imorgon. En sak är säkert i alla fall, busfröet växer, busar och har sig. Både igår och idag har det sparkats så hårt och tydligt att magen hoppar och studsar. Busfröet börjar bli stark nu. 

Nu går det nog inte att missta magen för att vara något annat än en gravidmage? Eller, det finns säkert någon som skulle kunna tro annat. Men jag njuter lite extra varje gång jag träffar någon som vi känner och som reagerar och gratulerar och frågar när det är tid (äntligen!).


Från igår 17/8

2 kommentarer:

 1. Min dotter är född 22 november. Jag som tidigare inte tyckt om hösten förknippar nu mörka kvällar, fuktig luft, morgondagg och den första frosten med den fantastiska höst 2005 när jag väntade på att träffa Hilma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan tänka mig att det är något sådant jag också kommer känna sen. Just nu njuter jag dock bara av att det inte är varmt och jobbigt.
   Kram

   Radera